Özgür Özel’den erken seçim mesajı: Bir seneyi biraz geçsin iktidar olacağız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova’da katıldığı toplu açılış ve temel atma töreninde erken seçim mesajı verdi. Özel, “Bir seneyi biraz geçsin iktidar olacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 19:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Özgür Özel’den erken seçim mesajı: Bir seneyi biraz geçsin iktidar olacağız!

SEMİ TEKTAŞ / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Çamdibi Atatürk Park’ında toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Özel’e İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, parti milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

Özgür Özel, Karacaoğlan Kent Market/Kreş, Sarnıç Cami, Sağlıklı Atıştırmalıklar Merkezi Abide-i Hürriyet Parkı, Kıbrıs Parkı, Pumptrack Parkı, Kedi Kliniği, Tohum Bankası ve Kent Bostanı’nın temel atma törenini, 7 Kent Market, 3 Kent Lokantası, 2 Kent Mağazası, Motokurye Parkı, Işıkkent Tır Garajı, Bornova Kent Akademisi, Tarihi Arapderesi Köprüsü ve Levant Kafe’nin ise açılışını gerçekleştirdi.

EŞKİ: MEMLEKETE GETİRMEMİZ GEREKEN BİR İKTİDAR VAR

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Türkiye’de bir değişim devrimi yaşandı. Anadolu’nun bozkırı sarıdan kırmızıya döndü. Temel motto da değişimdi. Bizlere de genel başkanımız görev verdi. Bu görev değişimini vatandaşlara hissettirmekti. Biz de bunu hissettirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Benim ve diğer belediye başkanlarının yönettiği ilçelerde her yerde yol bozuklukları çözülecek, asfaltlamalar yapılacak, spor alanları ihtiyaç duyduğumuz şekle gelecek, vatandaşlarımızın yatağa aç girmemesi için sosyal yardımları gerçekleştireceğiz. Hak ettiğiniz hizmeti sizlere fazlasıyla sunmaya çalışacağız. Çünkü bizim bu memlekete getirmemiz gereken bir iktidar var o anahtar da belediye başkanlarının elinde. O anahtarı namusumuz gibi koruyacağız” dedi.

CAMİDE AÇAĞIZ EZANIDA OKUTACAĞIZ

Bornova Belediyesi’nin başlattığı Kent Market hakkında bilgi veren Özel, “10 yaşında annemden babamdan ayrıydım, ellerim titreye titreye kayıt belgesi yaptım. İl başkanım o fotoğrafımı ilk karnemi bulmuş, getirmiş. Birazdan onları da göreceğiz. O günden bugüne ben Bornova’dayım. Her iki kişiden birisinin oyunu aldığımız ilçedeyiz. Ömer’e inanın, güvenin, destek verin; sizi mahcup etmeyeceğiz dedik. Biraz önce Ömer de söyledi. 5 yıl değil 5 ay sonra Bornova’da neler yapıldığını konuşuyoruz ve temel atıyoruz, açılış yapıyoruz. İlk 5 ayda bunlar yapılabildiyse bundan sonra Bornova'da İzmir 5 yıl boyunca çok güzel hizmet görecek. Temel ve açılışların bir kısmını gezdim gördüm. Kent lokantasına girip bir kuru fasulyenizi yedim, kütüphaneyi gördüm. Bir tanesinin temelini attım geldim. Manisa’mıza ve Bornova’mıza 15 dakika olan Sarnıç Köyü’nde muhtarın ve müftülüğün talebi vardı. Ömer kardeşim de Şadırvan ve Mescid-İ Aksa’ya benzeyen bir proje yapmış. Seçimden önce de bundan gelirse bayrağı indirecek, ezanı dindirecek ve vatanı bölecek diyenlere inat camiyi de açıyoruz ezanı da okutuyoruz bayrağı da göndere çekiyoruz. Biz bu ülkedeki kimseyi ayırmadan Bornova’yı, İzmir’i Türkiye’yi bağrımıza basıyoruz. CHP, budur ve bundan gurur duyuyoruz. Biz gücümüzü milletimizden, güvenimizi yaptığımız işten ve o işin ehli belediye başkanlarımızdan alıyoruz. 412 belediyede CHP’li başkanlarla halka hizmet sunuyoruz. Öyle mahalleye bir tane araba çekip AK Parti’ye üye olanın kapısına kömür atıp AK Partili başkanları göstere göstere evlere erzak dağıtalım, yoksulluğu yönetip oy alalım diye bakmıyoruz. Ömer bizi bugün kent markete götürdü. Market arabası aldım. Elime kimsenin görmediği bir kart verdi. Gökhan Zeybek, bir aileye ne lazımsa aldı. Kasaya gittik ve alışveriş yapar gibi hesabı çıkartarak, '52 kredi kullandınız daha 68 krediniz var’ dediler ve araba doldu. Marketten alışveriş yapar gibi yoksulluğumuz yüzüme vurulmadan, birileri ‘Partiye üye oldun da boğazından iki lokma ekmek geçecek’ demeden sosyal yardımın nasıl yapılacağını Ömer bugün Türkiye’ye gösterdi. Ona ve bunu Türkiye’de uygulayan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz CHP olarak işimizi yapıyor, iktidara da görevini hatırlatıyoruz. Bu iktidarın işi yarattığı ekonomik krizi çözmek, işsizliğe çare bulmak, enflasyonu düşürmek, hayat pahalılığını durdurmak” dedi.

DİLRUBA TARTIŞMALARI

Özel, “Dilruba’ya cezaevine dedim, seni burada bırakmam. Bugün değilse yarın salacaklar mecburlar dedim. Ama söylediğin sözde kalbi kırılanlar olabilir dikkat edelim dedim. O günden sonra ‘Vay efendim Dilruba’yı yanına oturttular’ dediler. Üstünden 8 gün geçti, teğmenler… AK Parti iktidarı baş aşağı gidiyor. İlk kez kurulduktan sonra ikinci parti oldu. Neden? Çünkü CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu. Tayyip Bey bu kötüye gidişi gördü ve gerginlik çıkartmak istiyor. Ama teğmenlerden ama Dilruba’dan çıkartıyor. Yıllardır yaptığını yapmak istiyor, açsın yoksul ve güvencesizsin ama yine oyu ver yoksa vatanı böldürürler, ezanı dindirir bayrağı indirirler. Öyle ucuza bedava siyaset, yoksulluğu bitirmeden ve işsizliği çözmeden oyları toplamak gibi sarayda sefa sürme dönemi bitti. Şimdi dönem vatandaşı dinleyip derdi çözme dönemi. Biliyorum sen çözümün değil sorunun adresisin ama bu sorunların çözümünün var bir adresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. O yüzden dün çıkmış diyor ki enflasyonu indireceğim. İlk bunu söylediğinde yıl 2017’ydi. 7 yıldır millete aynı sözü veriyor. Tutmuyor ve tutamaz. Göle maya çalışıyor ya tutarsa diyor. Lafla peynir gemisi yürüsün istiyor, yürütemez. Hedeflerini güncellemişler, kimse 50 altı beklemiyor ama hala tek hane diyorlar. Bu enflasyon hesabını Tayyip Bey, kendi denetime aldığı TÜİK’e yaptırıyor. TÜİK neyin kısaltması? Tayyip Bey’i üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Bey’i üzmüyor ama çalışanları, emekliyi üzüyor. Enflasyon 0 olursa fiyatlar sabitlenir. Yüzde 50 enflasyon demek 100 lira malın seneye 150 lira olması demektir. Bu gerçekliği kimse göz ardı etmemelidir. Bu iktidar kesinlikle ekonomiyi iyi yönetememektedir. Asla ve asla kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceğiz” diye konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİNE TAM ÜYE OLACAĞIZ

Özel, “Ömer Çelik çıkmış diyor ki; ‘Özgür Bey Harbiyeli teğmenler ile imam hatiplileri karşı karşıya getirmeye çalıştı’. Ben hayatımda bu kadar utanç verici ve söyleyenin utanmadan söyleyemeyeceği yalan görmedim. Ben dedim ki ‘Ey Erdoğan teğmenler kılıç çatalı bir hafta oldu, 8 gün oldu ve sonra çıkıp dünyanın lafını ettin çünkü sana kavga çıkartmamız lazım normalleşme CHP’ye yarıyor’ dedim. O gün o lafı imam hatipliler derneğinde ettin. Sen bunu yapıp alkış aldın ve imam hatiple teğmenleri karşı karşıya gösterdin. Dedim ki imam hatipliler de teğmenler de bu ülkenin evladılar. Onları ayrıştırmaya gerek yok dedim. Ömer Bey o beni lafım benim. Sen imam hatiplilere teğmenleri hedef gösteren Tayyip Bey’e onu söyleyeceksin. Neden rahatsız oldunuz? Yeminde yok, teğmenler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demiş ondan rahatsız olmuşlar. Bak bu ülkede tüm teğmenler öyle söylüyorsa korkak bir şey yok ama bir tanesi bile söyleyemiyorsa oturup düşünmek lazım. O nedenle gençlik kollarının organizesiyle değil Gazi Mustafa Kemal’in hemşerileri söylüyor, hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Yanındakiler seni yanıltıyor. Diyorlar ki; Türkiye’de kavga olursa kazanırız, olmazsa CHP kazanır. Bakın kavgadan ne AK Parti ne CHP kazanır ama bütün millet kaybeder. Sağında solunda akıl verenleri bırak, yeterince bu ülkeye hizmet ettin bu sana yeter. Bu kötü planları, oyunları ve gerginlik hesaplarını bırak. Bu ülke artık kavga, gerginlik istemiyor. Kardeşlik, barış, kol kola girmek istiyor, geleceğe umutla bakmak istiyor. Bunun için biz CHP’liler olarak gencimiz de kadın kollarımız da yöneticilerimiz de vekillerimiz de son derece dikkatli olacağız. Onlar kavga isteseler etmeyeceğiz, küfretseler cevap vermeyeceğiz ve hiçbir gerginliğin tarafı olmayacağız. Size söz veriyorum böyle olduğumuz taktirde bir seneyi biraz geçsin hep birlikte iktidar olacağız. CHP’nin yerel yönetilmede yaptığı her doğru işi vatandaşın gönlünde biz bir mertebe daha yukarı çıkartıyor. O yüzden örgütümüz belediye başkanlarımızın işine sahip çıkacak ve duyduklarını söyleyecek. Paradan 6 sıfırla atmakla övünüyorlar ama maaşlardan da altı sınırdan attılar. Gelirden de altı sıfır giderden de altı sıfır atmayacağız. Biz bir tane sıfır atacağız ama sadece fiyatlardan… Maaşlardan sıfır atmadan giderlerden atacağız. CHP iktidarında alım gücünü bugünün 10 katına çıkartacağız. Güçlü vergi, güçlü istihdam, sanayileşme, güçlü ve katma değerli sanayinin inşasını hep birlikte hazırlıyoruz. Arkadaşlar anlatacaklar ama temel hedef Atatürk’ün gösterdiği hedef. Ülkeleri geçeceğiz, AB’deki ülkeleri de geçeceğiz. CHP, geminin ilk kaptanının hedefi doğrultulunda gidecek ve AB’ye tam üye olacak” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.