Özgür Özel: Dilruba'nın cezaevine konulması adaletsizlik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba Kayserilioğlu'nun cezaevine konulmasını yanlış ve adaletsiz bulduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür beklediğini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 22:46
Kaynak: AA
Özgür Özel: Dilruba'nın cezaevine konulması adaletsizlik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de yaptığı açıklamada, sosyal medyada yayımlanan bir sokak röportajı nedeniyle "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu’nun durumuna değindi. Özel, Kayserilioğlu’nun cezaevine konulmasını "yanlış, ölçüsüz ve adaletsiz" bulduğunu belirtti.

Adnan Menderes Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayserilioğlu üzerinden kendisinden özür beklediğini ifade etmesiyle ilgili olarak büyük üzüntü ve şaşkınlık yaşadığını söyledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a telefon açmayı düşündüğünü fakat Türkiye siyasetinde bu tür telefonların normalleşmesi gerektiğini ifade etti.

Bahar Kayserilioğlu’nun ifadelerini sahiplenmediğini belirten Özel, bu ifadelerin kendisinin düşünceleri olmadığını, Kayserilioğlu’nun ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özel, cezaevinde Kayserilioğlu ile görüştüğünü ve sözlerinin bazı insanları üzdüğünü söylediğini belirterek, bu üzüntüleri telafi etmenin faydalı olacağını ifade etti.

Ben Dilruba'nın ifadelerini sahiplenmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, seçmeni üzen ifadeler için özür dilenmesini isteyen Özel, Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendi ifadeleri ve AK Parti’li olmayanları üzen sözler için özür dilemesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin normalleşmesi ve milletin bu konuda adım atılmasını istediğini söyleyen Özgür Özel, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Dilruba meselesinde inanın dün Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir telefon açmayı düşündüm. 'Gerçekten bilmiyorsanız anlatayım, bilip de yapıyorsanız niye böyle yapıyorsunuz diyecektim?' Ama Türkiye siyasetinde bu tip telefonlar falan belki biraz daha normalleşmek gerekecek bunları yapabilmek için. Hani bir büyüğümle, arkadaşımla, bir dostumla konuşur gibi konuşabilsek arayıp diyeceğim ki 'Gerçekten bilmiyor musunuz? Yok da bilip de böyle söylüyorsanız burası sorunlu.' Ben Aliağa Cezaevi'nde Dilruba'yla konuştum. Dilruba'ya dedim ki 'Bu sözlerin, siyasiler hazmeder, hazmetmek zorunda ama bir grup seçmeni, bir grup insanı üzmüş olabilir. Bunu telafi etmekte fayda var.' Fuarda Dilruba ile görüştüğümde dedim ki 'Bir telafi etmekte, bu ifadelerden üzüldüğünü söylemekte fayda var.' Sayın Erdoğan diyor ki efendim, 'Dilruba'nın ifadelerini sahipleniyor.' Ben Dilruba'nın ifadelerini sahiplenmiyorum, ben Dilruba'nın ifade özgürlüğünü... Ve böylesi bir meseleden kişilerin sırf ibretialem olsun diye tutuklanıp 33 yaşında genç bir kadının cezaevine konulmasını yanlış, ölçüsüz ve adaletsiz buluyorum."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.