Patilerin Festivali 5 Ekim'de İzmirlilerle buluşuyor

Konak Belediyesi’nin her yıl düzenlenen Patilerin Festivali 5 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilerle buluşuyor

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 16:59
Kaynak: BÜLTEN
Patilerin Festivali 5 Ekim'de İzmirlilerle buluşuyor

Artık geleneksel hale gelen Patiler Festivali’ne tüm patiseverleri davet eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu “Bu yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Patilerin Festivali’yle kutluyoruz. Festivalimiz, hayvanları korumak, dünyamızı onlarla paylaşmayı öğrenmek, her canın kıymetli olduğunu anlamak adına farkındalık oluşturacak” dedi.

festival

Patilerin Festivali farkındalık yaratacak

Sokakta yaşayan can dostları korumak, onların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak sağlamak adına çalıştıklarını belirten Mutlu, “Bu yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Patilerin Festivali’yle kutluyoruz. Festivalimiz, hayvanları korumak, dünyamızı onlarla paylaşmayı öğrenmek, her canın kıymetli olduğunu anlamak adına farkındalık oluşturacak. Biz, kentimizde sokakta yaşayan can dostlarımızı korumak, onların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz. Satın almamak, onun yerine sahiplenmek patili dostlarımızın yaşam haklarını koruyabilmemiz adına çok önemli bir hareket. Festivalimizle bu bilinci de yükseltmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Can dostlar hünerlerini sergileyecek

Festival kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda gün boyu etkinlikler olacak. Etkinliklerin yanı sıra Can Dostlar Yetenek Yarışması, Kutay Özkan’la Yetenekli Köpekler gösterisi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Birimi ve Köpek Eğitim Merkezi’nin (KEM) gösterisi ve yetenek yarışması da festivalde yer alacak. Patilerin Festivali’nde çocuklar için de birbirinden eğlenceli oyun ve eğitim atölyeleri düzenlenecek.

Festivalde hayvan hakları ve sahiplenme konusunda farkındalık oluşturulması bekleniyor. STK’ların stantlarının da açık olacağı etkinlikte bir can dosta yuva olmak isteyenler Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü standında sahiplenme konusunda yardım alabilecek. Hayvan sahiplenen pati dostlarına sahiplendikleri canın tüm ihtiyaçlarının içinde olduğu hediye paketleri verilecek.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.