Sahne Tozu Tiyatrosu 20. yılını kutladı

2005 yılında Çağlar İşgören tarafından kurulan ve sanat danışmanlığını ünlü tiyatrocu Haldun Dormen'in üstlendiği Sahne Tozu Tiyatrosu, 20. sanat yılına büyük bir kutlama ile girdi. İzmir'de düzenlenen etkinlikte Haldun Dormen'in yanı sıra birçok ünlü oyuncu da yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 11:46
Kaynak: İHA
Sahne Tozu Tiyatrosu 20. yılını kutladı

Sahne Tozu Tiyatrosu, 20. yılını İzmir'deki bir otelde kutladı. 2005 yılından bu yana büyüyerek İzmirli tiyatroseverlerin gönlünde yer edinen tiyatronun kutlamasına, Haldun Dormen, Selçuk Yöntem, Levent Üzümcü, Sema Sarper, Mehmet Sarper, Oya Başak, Bige Kırca gibi tiyatrocular ve öğrencileri katıldı.

Kutlamanın başında söz alan Sahne Tozu Tiyatrosu'nun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören, tiyatroyu nasıl kurduğunu ve Haldun Dormen ile tanışma anılarını paylaştı. İşgören, Sahne Tozu Tiyatrosu'nun gelecekte de büyüyerek kutlamalara devam etmeyi amaçladığını belirterek, geceye katılan tüm tiyatro camiasına teşekkürlerini sundu.

"En büyük amacım Dormen Ekolü'nü ülkemizde devam ettirmek"

Gecede konuşan Sahne Tozu Tiyatrosu'nun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören, "Dormen Ekolü"nü sürdürerek, tiyatronun ileride de yıldönümü kutlamaları yapmayı hedeflediklerini vurguladı. İşgören, "Gerçekten çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bir şeyi istemek yeterli değil; o isteği güzel bir şekilde dile getirmek de önemli. Kalpten istediğimi düşünüyorum. Sevgili dostlarımla birlikte İzmir'den Türkiye'ye en iyi şekilde tiyatro yapmayı arzuladık. Bu yolda, bir şeyler öğrenerek ve taş üstüne taş koyarak ilerledik. 20 yıl önce, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Haldun Dormen ile tanışma fırsatı buldum ve ona bu dileklerimi ilettim. Şükürler olsun ki o günden beri birlikteyiz. Tiyatromun 20 yıldır sanat yönetmenliğini yapıyor. En büyük amacım, profesyonel oyuncularım, öğrencilerim ve seyircilerimle birlikte Dormen Ekolü'nü ülkemizde devam ettirmek. Umuyorum ki 40'ıncı, 60'ıncı ve 70'inci yıllarını da kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin her yerinde tiyatro varsa, halkımızın sahip çıkmasını diliyorum. Tiyatromuza nice yıllar ve Haldun Dormen, Göksel Kortay, Selçuk Yöntem gibi ustalara teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

"Tiyatroyla uğraşmak zorlu bir iş ama çok da güzel bir duygu"

Sahne Tozu Tiyatrosu'nun 20. yıl kutlamasında konuşan ünlü oyuncu Haldun Dormen, "Sahne Tozu Tiyatrosu'nu 20 yıl önce Çağlar ile birlikte kurduğumuz için çok mutluyum. İnşallah, ben olmasam da bu tiyatro 50. yılını da kutlayacak. Türk tiyatrosu çok güzel yerlere ilerliyor, bunu görmek beni mutlu ediyor" dedi..ç

Usta oyuncu Selçuk Yöntem ise, "Tiyatroyla uğraşmak zorlu bir iş ama çok da güzel bir duygu. Sahne Tozu Tiyatrosu'nun 20. yılını kutluyorum. Dönüp baktığımda bu sürecin yarıdan fazlasında ben de yer aldım. Hem öğrenci yetiştirme hem de topluma tiyatroyu sevdirme çabaları, büyükler ile sanat hayatlarını paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

İzmir Şehir Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni ve ünlü oyuncu Levent Üzümcü, Sahne Tozu Tiyatrosu'nun 20. yılını kutlarken, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ve Avrupa Yakası dizisinde birlikte rol aldığı arkadaşı Vural Çelik'i andı. Üzümcü, "Bir özel tiyatronun 20 yılını doldurması oldukça özel bir durum. Ayrıca, kültür ve sanatın merkezi olarak görülmeyen bir yerde bunu başarmak da büyük bir başarı. Bu çabaları için tebrikleri fazlasıyla hak ediyorlar. Vural'ı çok iyi tanıyordum, gerçekten iyi bir insandı. Ölüm, sevdiğin birini arayamamak gibi bir şey. Onu özleyecek olmak çok zor. Vural, ancak biz öldüğümüzde ölecek; umarım uzun ömürlü olur" dedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde tiyatro dünyasının iki usta ismi Haldun Dormen ve Selçuk Yöntem, müzik eşliğinde karşılıklı performans sergileyerek renkli anlar yaşattı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.