SDT krizinde yeni iddia: Sandık kurulsa evet çıkar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye memurlarını temsilen sendika arasında yaşanan, Sosyal Denge Tazminatı krizinde memurlara önerilen 16 bin 750 TL’lik rakamın memurlar tarafından kabul edildiği ama sendika temsilcilerinin kabul etmediği iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 22:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
SDT krizinde yeni iddia: Sandık kurulsa evet çıkar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU ve ESHOT memurları arasında yaklaşık 2 aydır krize neden olan Sosyal Denge Tazminatı  (SDT) krizinde yeni bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezinde sendika temsilcileri ile yapılan görüşmede anlaşmaya varılmıştı ama İzmir’deki temsilcilerin şartları kabul etmemesi nedeniyle kriz yeni bir boyut kazanmıştı.

Oluşan krizden memurlarında rahatsız olduğu, sandık kurulması halinde Büyükşehir'in verdiği rakamın kabul edileceği iddia edildi.

Büyükşehir'de çalışan bir memurun yaptığı açıklamada, “Önümüze sandık koyulsa evet/hayır diye evet çıkar, ama ‘ama’sı var” dediği belirtildi.

TUGAY DA SENDİKA KRİZİNE İŞARET ETMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay da yaptığı açıklamada işçiler ile herhangi bir krizin olmadığını belirtmiş, esas krizin sendikanın kendi içinde olduğunu ve bundan dolayı da problemin çözülemediğini söylemişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.