Seferihisar’da Ahilik Haftası etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Seferihisar’da düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 16:55
Kaynak: BÜLTEN
Seferihisar’da Ahilik Haftası etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Seferihisar’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Seferihisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği Ahilik Haftası etkinlikleri düzenlendi. Etkinliğe  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanvekilleri Ali Üstün, İhsan Esen ile İESOB Disiplin Kurulu Başkanı Kazım Kış Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İnanç Karabulut, Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Saşkanı Hasan Fehmi Abacı ile ilçe protokol da katılım gösterdi. Seferihisar Sanayi Sitesi TÜVTÜRK Vize Alanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerde Ahilik Şed Kuşanma töreninin tiyatral sunumu ile Ahilik Felsefesi'ne ilişkin şiir dinletilerinin ve halk oyunları ilgiyle izlenirken açılış konuşmasını Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil yaptı.

AHİLİK

AHİ ÖRGÜTLERİ TÜRK DEVLET YAPILANMASINA ÖRNEK OLDU

Ahi öğretilerinin ticarette ve sosyal hayatta dürüstlüğüne değinen Çelikgil ahlakı ve eğitimi esas aldığını belirten Ahi örgütlerinin tarihten bu yana Türk devletlerinin yapılanmalarına da örnek oluşturduğunu söyledi.

AHİ

KÖKLÜ BİR ESNAF GELENEĞİ

İESOB Başkanvekili Ali Üstün etkinlikler ile Ahi Öğretilerinin topluma, özellikle de genç nesillere aktarılmasının hedeflendiğini belirterek, “İçinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz, ama sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan köklü bir esnaf geleneğimizdir.” diye konuştu.

AHİ

“TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Üstün ahi teşkilatlarının bir deri ustası olan Ahi Evran tarafından kurulduğunu belirterek, “Bugünkü sosyal güvenlik kurumu, odalar, kooperatifler gibi pek çok kuruluşun nüvesini ahi teşkilatları oluşturmuştur. Orhan bey ve oğlu 1. Murat gibi pek çok devlet büyüğü de ahi ocaklarında yetişmiştir. Bizler de bugünün ahi temsilcileri esnaf sanatkarları olarak, Türk insanına öz kimliğini ve kültürünü anlatmayı, hatırlatmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Daha aydınlık bir gelecek hazırlamak ve toplumdaki birlik ve beraberliği pekiştirmek için, tarihi değerlerimize, kültürel mirasımıza sahip çıkmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.