Selçuklular EFEST'te buluştu: EFEST korteji ve coşku dolu OZBİ konseri

"Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet" temasıyla Selçuk’un kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen 54. Kültür Sanat ve Yaşam Festivali EFEST, görkemli bir kortejle açılışını yaptı ve OZBİ'nin konseriyle coşkuyu zirveye taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 11:50
Kaynak: İHA
Selçuklular EFEST'te buluştu: EFEST korteji ve coşku dolu OZBİ konseri

EFEST Korteji’ne, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencileri, Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Modern Dans Ekibi, Gençlik Bandosu, Yıldızlar Bandosu, Efes Selçuk Salon Sporları Kulübü Voleybol Takımı, Efes Selçuk Salon Sporları Kulübü Basketbol Takımı, Efes Spor Kulübü, Selçuk Sezer Spor Kulübü, Selçuk Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Pazar yerinde son bulan kortejin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Katılımcılar, Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Üsküp yöresine ait oyunlarını ve Modern Dans Ekibinin performansını izledi. Festival coşkusunun devam ettiği anlarında, Selçuk Belediye Başkan Yardımcıları Bilgi Keskin, Erhan Güzel, Cansu Bakıcıol, Mehmet Ihlamur ve meclis üyeleri, festival alanındaki stantları gezerek etkinliklere katıldı.

Selçuklular EFEST'te buluştu

KİTAPSEVERLER CELSUS KİTAP GÜNLERİ’NDE BULUŞUYOR

EFEST’te bu yıl, kitapseverler birçok yayıneviyle bir araya geliyor. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen EFEST Korteji'nden önce, festival programı kapsamında gerçekleştirilen Celsus Kitap Günleri, Selçuk Efes Kent Belleği’nde Gazeteci Yazar Duygu Özsüphandağ Yayman ve Murat Şahin’in katıldığı “Hepsi Hikaye” başlıklı bir söyleşiyle başladı. Katılımcılar, bu etkinlikte yazma süreci ve edebiyatın hayatla olan bağlantısı üzerine bir sohbet gerçekleştirdiler. Söyleşinin sonunda yazarlar, okurları için kitaplarını imzalaı. Celsus Kitap Günleri boyunca İstasyon Meydanı’nda kurulan stantlarda pek çok yayınevi okurlarla bir araya geldi. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Anıtı arkasındaki Çocuk Eğlence Parkı'nda çocuklar doyasıya eğlendi.

Selçuklular EFEST'te buluştu

“MÜZİĞİNİZ HİÇ SUSMASIN”

EFEST’in ilk gününde Pazar Yeri Ana Sahne’de ünlü şarkıcı OZBİ konser verdi. Sahnenin ardından Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, sahneye çıkarak OZBİ'ye teşekkürlerini ileterek, “Kurtuluş Şenliklerimizin 102. Yıl dönümünde bizlerle olduğunuz için size çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Müziğiniz hiç susmasın, şarkılarınız bizlerle olmaya devam etsin. Selçuk bir kadın kentidir. Kadın kentinin simgesi olan Artemis heykelini bu meydanı dolduran tüm Efes Selçuklular adına sizlere takdim ediyorum. Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’in de selam ve sevgilerini sizlere iletiyorum" dedi.

Selçuklular EFEST'te buluştu

"SELÇUKLULAR ÇOK ŞANSLISINIZ"

Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Keskin’in konuşmasının ardından şarkıcı OZBİ, Kadınların yönettiği kentler, şehirler çok güzel oluyor. Selçuklular çok şanslısınız. Kendiniz için alkış istiyorum, iyi ki böyle güzel insanları seçiyorsunuz” ifadelerini kullandı. EFEST 2024'te, Selçuklular OZBİ'nin enerjik performansı eşliğinde coşkuyla eğlendi. EFEST 2024, 7-8 Eylül tarihlerinde çeşitli renkli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.