Sendika kadın cinayetlerine karşı eyleme geçti

Geçtiğimiz günlerde erkek şiddetine kurban giden Özge Polat için eylem düzenleyen sendika üyesi kadınlar Belediye binası önünde toplanarak kadın cinayetlerinin son bulması için mücadele çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 15:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sendika kadın cinayetlerine karşı eyleme geçti

KEMAL ÖZKURT / İzmir’de sendika üyeleri kadın cinayetlerine karşı bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde İZENERJİ Şirketi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Özge Polat, sabah işe giderken beklediği durakta eski eşi Serkan Yıldız tarafından vuruldu. Sendika üyeleri çalışma arkadaşlarının yaşadığı bu şiddeti protesto etmek için İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde eyleme geçti. Erkek şiddetine karşı sloganların atıldığı eylemde basın açıklamasını DİSK 2 No’lu şubeden Ebru Ilgın okudu. Kadın cinayetleri son bulana kadar mücadeleden vazgeçilmeyeceğinin belirtildiği basın açıklamasında “İstanbul Sözleşmesi yaşatır diye boşuna söylemedik. Gelinen noktada sadece bir sözleşmeden değil akıl ve sağduyudan çıkılmasının, çağdışı anlayış ve eğitime prim verilmesi politikasının sonuçlarını yaşıyoruz. Kadın düşmanları devrini kapatacağız, İstanbul Sözleşmesini geri getirecek ve 6284'ü uygulatacağız” ifadelerine yer verildi.

kadın

KADIN DÜŞMANLARI DEVRİNİ KAPATACAĞIZ

2 yıl önce boşandığı Serkan Yıldız tarafından defalarca kez şikayetçi olmasına ve koruma kararı aldırmasına rağmen, çalışma arkadaşları Özge Polat’ın şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Ilgın, “Kadınların kazanılmış tüm haklarına, özgürlüğüne ve eşitliğine düşman olanları çok iyi tanıyoruz 6284'ün etkin uygulanmadığı ve katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin iyi hallerle salıverildiği, aramızda olmalarına müsaade edildiği için her gün ölüyoruz. Erkek şiddetinin gücünü, sağlanamayan adalet sisteminden aldığı açıktır. Her gün çocuk ve kadın cinayeti haberi aldığımız şu günlerde yine katillerin çok uzağımızda olmadığını gördüğümüz ve bizi derinden üzen bir haberle daha sarıldık. 2. No’lu Şubemizin örgütlü olduğu Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığında görevli mesai arkadaşımız kız kardeşimiz, 2 yıl önce boşandığı Serkan Yıldız tarafından defalarca kez şikayetçi olmasına ve koruma kararı aldırmasına rağmen ense ve karın bölgesinden ateşli silahla yaralanarak hayattan koparılmak istenmiştir. Yoğun bakıma alınan kız kardeşimizin sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır. Kadınların bedeni ve yaşam hakkı üzerinden ellerinizi çekin, erkek adaletten değil gerçek adaletten yana olun. Görevinizi yapın, çocuklara, kadınlara, LGBTİ+'lere yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için daha neyi bekliyorsunuz. Cezasızlık politikanızdan bir an önce vazgeçin! Bu adaletsiz düzeniniz ülkeyi cehenneme çevirdi. Kadın düşmanları devrini kapatacağız, İstanbul Sözleşmesini geri getirecek ve 6284'ü uygulatacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.