Şifa aradı zarar gördü: Sülük tedavisi kabusu oldu

Ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle sülük tedavisine başvuran 66 yaşındaki Turan Aktepe, umduğu şifayı bulamayınca 1 yıldır tedavi kaynaklı yaralar ile mücadelesini sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 08:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 09:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
Şifa aradı zarar gördü: Sülük tedavisi kabusu oldu

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER 66 yaşındaki Turan Aktepe, geçtiğimiz yıl eylül ayında ayaklarındaki rahatsızlık sonucu çevresinin de önerisiyle İzmir Buca’da bulunan bir klinikte sülük tedavisi yaptırdı. Aktepe, yapılan tedavi sonucu yaralarının geçeceğini düşünürken daha çok arttığını dile getirdi. Durumunun daha da kötüleştiğini gören Turan Aktepe, hemen klinikle iletişime geçerek ayaklarının son durumunu aktardı. Kliniktekiler Aktepe’ye sert bir üslupla mikrop kaptırmış olabileceğini söyleyip tedavi için verdiği ücreti geri gönderdi. Mağdur Aktepe, “Bu tepki beni daha da şüpheye düşürdü. Aklıma acaba yanlış bir tedavi mi uygulandı sorusu geldi. O zaman hatırladım ki bana tedaviden önce herhangi bir test de yapılmamıştı” ifadelerine yer verdi.

sülük

GÖZ GÖRE GÖRE BU DURUMA DÜŞÜRÜLDÜM

Basit bir rahatsızlık sebebiyle gittiği klinikte bir anda sağlığını kökten etkileyecek bir sorunla baş etmek zorunda bırakıldığını belirten Aktepe, geçirdiği sancılı süreci şöyle anlattı: “Bundan tam bir yıl önce ayaklarımda kirli kan birikmesi şikayetiyle İzmir Buca’da bulunan bir özel kliniğe sülük tedavisi için başvurdum. Oradaki doktor, ayaklarıma üstünkörü bakarak rahatsızlığımın sülük tedavisi ile giderilebileceğini belirtti. Ardından 3’er tane sülüğü iki ayak bileğime tutturdu. Tedavi sonrasında memleketime döndüm ve doktorun dediği her şeyi harfiyen uydum. Kullanmam gereken tüm ürünleri kullandım. Ancak her geçen gün sülüklerin tutturulduğu bölge daha da beter bir hal aldı. Bir süre sonra açık yara haline geldi. Hemen bana bu tedaviyi uygulayan doktorlar iletişime geçtim ve durumu anlattım. Bana sert bir şekilde ‘Mikrop kaptırmış olabilirsin’ dedi. Ben böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyip üsteleyince de tedavi ücretini bana geri attı. Bu tepki beni daha da şüpheye düşürdü. Aklıma acaba yanlış bir tedavi mi uygulandı sorusu geldi. O zaman hatırladım ki bana tedaviden önce herhangi bir test de yapılmadı. Öğrendiğime göre bazı durumlarda sülük tedavisi tehlikeli bir hal alıyormuş. Bana bir hastalığımın olup olmadığını bile sormadı. Ben göz göre göre bu duruma düşürüldüm” diye konuştu.

sülük

MODERN TIPTAN ŞAŞMAYIN!

Yaptırdığı sülük tedavisinin ardından belli bir süre yatağa bağlı kaldığını iddia eden Aktepe, “Modern tıptan şaşmayın” çağrısında bulunduğu açıklamasında, “Öte yandan bacağımın durumu daha kötüye gidince doktor bana ‘Tekrar gel bir bakalım’ dedi. Bu sefer de ozon tedavisi uyguladı ve ‘Bacağın iyileşir’ diyerek beni gönderdi. Ama hiçbir değişiklik olmadı. Ben de artık tam anlamıyla güvenimi kaybettim. Ancak elimden de bir şey gelmedi çünkü aile hekimimiz de beni modern tıptan şaşmamam konusunda uyarmıştı. Onu dinlemedim bu yüzden başlarda hastaneye gitmeye de utandım. Sonrasında ise acı katlanılmaz hale geldiği için mecburen gittim ama uzun bir süre ilaç tedavisinden de fayda göremedim. Neyse ki şimdilerde eskiye nazaran daha iyi durumda. Fakat bu zamana kadar yaşadıklarım bana yetti de arttı. Çünkü ben Aydın Söke’de yaşayan 66 yaşındaki emekli bir vatandaşım. Yaşadığım olaylar beni hem maddi hem de manevi anlamda sıkıntılı bir sürecin içine soktu. Aldığım üç kuruş emekli maaşı da aylarca tedaviye gitti. Basit bir sorun için başvurduğum sülük tedavisi 1 yıldır adeta hayatımı kararttı. Hatta İlk zamanlarda ayağa kalkamaz hale gelmiştim. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum: Ben bir hata yaptım modern tıptan şaştım, siz şaşmayın diyorum” dedi.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.