Sigortacılar İzmir Ticaret Odası’nda buluştu

Sigortacılar, Gölcük Depremi sonrası Zorunlu Afet Sigortası kapsamını genişletmek için İzmir'de toplandı

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 16:01
Kaynak: İHA
Sigortacılar İzmir Ticaret Odası’nda buluştu

Sigortacılık sektörü, İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantının ana gündem maddesi, Gölcük Depremi sonrası uygulamaya giren Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Sigortası’nın kapsamının genişletilerek Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) haline getirilmesi oldu. İklim krizinin etkisiyle afetlerin çeşitlenmesi, deprem haricindeki doğal afetlerin de sigorta kapsamına alınmasını gerektirdi. ZAS ile birlikte konutların yanı sıra içindeki taşınır malların da sigorta kapsamına dahil edilmesi tartışıldı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, sigortacılık bilincinin artırılmasının önemine vurgu yaparak, doğal afetlerin ekonomiye olan olumsuz etkilerini en aza indirmek için sigorta yaptırmanın gerekliliğine dikkat çekti. Finansal güvencenin kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirten Kızılgüneşler, DASK'ın ZAS’a dönüşüm sürecinin yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, doğal afet sayısındaki artışa dikkat çekerek, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesinin önemli bir kazanım olacağını ifade etti. Yorgancılar, özellikle yangın riski yüksek sektörlerde sigorta yaptırılmamasının büyük bir risk oluşturduğunu dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, ZAS’ın 2025 yılında uygulamaya gireceği ve afet sigortalarının hem kamu bütçesi hem de bireyler için daha geniş bir güvence sağlayacağı belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.