TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şirinyer Pazarı bu hafta neden yok? Şirinyer Pazarı kurulmayacak mı?

Bucalılar'ın severek gittiği Şirinyer Pazarı bu hafta neden yok? Şirinyer Pazarı kurulmayacak mı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 17:09
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Şirinyer Pazarı bu hafta neden yok? Şirinyer Pazarı kurulmayacak mı?

Muhabir- Merve Ağrıç / İzmir'de Buca Metro çalışmaları nedeniyle Şirinyer Pazarı, eski Şirinyer Sahası'na taşınmıştı. Pazarcı esnafının görüşleri alınarak İzmir Pazarcılar Odası ile iş birliği içinde hazırlanan yeni pazar alanı, daha geniş bir alana taşınacaktı. Bu süreçte, pazarcıların beklentilerine göre planlamalar yapılmıştı. Ancak, yeni pazar alanı için yapılan kura çekimi sırasında bazı kişilerin şahsi siyasi çıkarları nedeniyle kura çekimini sabote ettiği iddia edildi. Bu nedenle noter huzurunda yapılan kura çekimi yasal olarak iptal edildi. Yeni kura çekiminin tarihi henüz belirlenmedi.

KURA ÇEKİMİ YASAL OLARAK İPTAL EDİLDİ

Buca Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda ise şu ifadeler yer aldı: “Buca Metrosu çalışmaları sebebiyle Şirinyer Pazar Yeri'ni eski Şirinyer Sahası'na taşımak durumunda kaldığımızın duyurusunu daha önce sizlerle paylaşmıştık. Daha büyük bir alana taşınacak yeni pazar alanında pazarcı esnafımızın da görüşlerini alarak İzmir Pazarcılar Odası ile iş birliği içinde hazırlık çalışmalarını tamamladık. Pazarcı esnafımızın tüm beklentilerine göre planlamamızı yaptık. Ancak yeni pazar alanı için yapılan kura çekimi sırasında bazı art niyetli kişiler, şahsi siyasi çıkarları nedeniyle kura çekimini sabote ettikleri için noter huzurunda yapılan kura çekimi yasal olarak iptal edilmek durumunda kalınmıştır. Üzülerek belirtiriz ki, yer belirlemesi yapılamadığı için Şirinyer Pazarımız bu süreçte kurulamayacaktır. Tüm hemşehrilerimize önemle duyurulur.”

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.