Sokak Senin etkinliği renkli görüntülerle final yaptı

Karşıyaka Belediyesi’nce gerçekleşen ve yoğun ilgi duyulan Sokak Senin, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen buluşma ile finalini yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 12:24
Kaynak: BÜLTEN
Sokak Senin etkinliği renkli görüntülerle final yaptı

“Yaşamı Sokağa Taşıyoruz” sloganıyla gelenekselleştirdiği “Sokak Senin” etkinliklerini bu yıl Cumhuriyet Mahallesi’nden başlatan Karşıyaka Belediyesi, finali ise Latife Hanım Mahallesi’nde yapılan buluşma ile gerçekleştirdi. Yaz süresince toplam 13 farklı mahallede yapılan etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi ve yaşıtlarıyla sokakta oynamanın keyfini çıkardı.

Geleneksel çocuk oyunlarına yoğun ilgi

Sağlıklı Kentler Birliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlanması’ kategorisinde ödül alan Sokak Senin’e bu yıl son olarak Latife Hanım Mahallesi 7490 Sokak ev sahibi oldu. Etkinlik boyunca trafiğe kapalı olan sokakta bir araya gelen çocuklar, oyunların ve renkli aktivitelerin tadını çıkardı; aileleri de komşularıyla birlikte eğlenceli saatler geçirme fırsatı buldu. Spor aktiviteleri, tohum dikimi, köpük gösterisi, yüz boyama, takı ve geri dönüşüm atölyesi ile geri dönüşüm temalı tiyatro gösterisinin yapıldığı etkinlikte en çok ilgiyi geleneksel çocuk oyunları gördü. Özellikle tatil döneminde bilgisayar ve telefonlardan çocukları uzaklaştırıp arkadaşlık ilişkilerini canlandırmayı da hedefleyen aktiviteler, renkli görüntüler oluşturdu.

Yaşamın coşkuyla sokağa taştığı bir Karşıyaka için çalışmayI sürdüreceğiz

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Sokak kültürünün yerini sanal dünyada geçirilen zamana bıraktığı günümüz koşullarında ‘Sokak Senin’ etkinlikleri ile hem toplumsal iletişimi güçlendirmeyi hem de çocuklarımızın yaşıtları ile birlikte nitelikli zaman geçirmesini amaçlıyoruz. Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını yeniden canlandırırken, çocukların yanı sıra büyükleri de bir araya getirerek komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Toplam 13 farklı mahallede olmak üzere son olarak Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinlik serimize ilgi gösteren, katılan, çabalarımızı karşılıksız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşamın coşkuyla sokağa taştığı bir Karşıyaka için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.