SOLOTÜRK yıldızları 29 Ekim’de İzmir’e geliyor

Daha önce 9 Eylül'de gerçekleşmeyen SOLOTÜRK uçuşu, bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İzmirlilerle buluşarak coşkuya ortak olacak

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 10:29
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
SOLOTÜRK yıldızları 29 Ekim’de İzmir’e geliyor

9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşu coşkusuna eşlik etmesi beklenen SOLOTÜRK uçuşunun, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yapılmaması İzmir'de geniş yankı uyandırmış ve hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu durum birçok vatandaşın tepkisini toplarken, İzmir'de Cumhuriyet'in ilanını kutlamak amacıyla düzenlenecek 29 Ekim etkinliklerinde bu kez Türk Yıldızları'nın gösteri yapacağı duyuruldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ruhuna yakışır bir gösteri için 17.30 ile 18.00 arasında İzmirlilere görsel bir şölen sunulacak. Böylece İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşmak adına hava gösterileri gerçekleştirilecek. Halk, ülkenin gururu Türk Yıldızları'nı gökyüzünde izlemenin keyfini çıkaracak.

BAKANLIK 29 EKİM’DE MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Millî Savunma Bakanlığı'nın basın toplantısında yapılan açıklamada, tasarruf tedbirleri kapsamında Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün yurt içi gösteri uçuşlarının sınırlanmasına rağmen Adana’daki TEKNOFEST'te uçuş yapılması da gündeme gelmişti. Bakanlık yetkilileri, gençlerin yoğun isteği doğrultusunda TEKNOFEST’te gösterinin gerçekleştiğini, ancak 29 Ekim için İzmir'de bir gösteri planladıklarını belirtmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda, “Tasarruf tedbirleri kapsamında Hava Kuvvetlerimiz tarafından icra edilecek yurt içi hava gösterileri iptal edilmiştir. Bu yıl Adana'da icra edilen TEKNOFEST'te hava gösterileri yapılması konusunda gençlerimizden gelen yoğun istek ve gençlerimizi bu buluşmadan mahrum etmemek için Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda icra edilmesi planlanan hava gösterileri, TEKNOFEST'te icra edilmiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ise İzmir'de hava gösterisi planlanmıştır” demişti.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.