Sound Of Europe Festivali müzikseverlerle buluşuyor: Avrupa'nın yıldızları İzmir'de

İzmirliller Sound of Europe Festivali ile müziğe doyacak. İki gün sürecek olan festivalde Avrupa müziğinin yeni sesleri ile Türk müzisyenleri Bostanlı Seyir Terası'nda bir araya gelecek

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 16:28
Kaynak: BÜLTEN
Sound Of Europe Festivali müzikseverlerle buluşuyor: Avrupa'nın yıldızları İzmir'de

Geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı ve EUNIC’in (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) üye ülkelerde gerçekleştirilecek kültürel projeleri desteklemek adına “EUNIC Cluster Fund”oluşturulmuştu. Bu destekle İzmir’de düzenlenen Sound of Europe Festivali, Avrupa ile Türkiye arasında kültürel etkileşimin artması hedefleniyor. Bu kapsamda tüm müzikseverlerin etkinlikten faydalanabilmesi için festival  halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Müzikte kültürel diyalog ortamı

Bir kültürel diyalog ortamının oluşturulmasının hedeflendiği festival 14 ve 15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Festivalde rocktan popa, cazdan reggae kadar adını duyurmaya çalışan gençler, Avrupa’nın başarılı sesleri ve Türkiye’den usta müzisyenler bir araya gelecek. Festivalde sanatçılar eşliğinde müzik atölyeleri de düzenlenecek.

festival

Festival halka açık ve ücretsiz

Halka açık ve ücretsiz olan festivalde program şu şekilde;

Festival Programı

14 Eylül Cumartesi

Maruja Limón: Tamamı kadınlardan oluşan İspanyol grup.

Isolation Berlin: Şarkıcı Tobias Bamborschke ve gitarist Max Bauer tarafından kurulan grup.

Ayanbeyan: Kenan Arat (gitar), Mehmet Denizci (flugelhorn), Candeğer Dülgeroğlu (synthesizer/computer FX), Gürkan Özkan (tabla).

15 Eylül Pazar

Ysé: Fransız şarkıcı, söz yazarı ve yorumcu.

Gaidaa: Sudan asıllı Hollandalı şarkıcı ve söz yazarı.

7th SENSE: Romanya'nın popüler caz gruplarından biri.

Buğra Uğur: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Bölümü mezunu.

Etkinlik Yeri: Bostanlı Seyir Terası

Kapı Açılışı: 17.00

Katılım: Halka açık ve ücretsiz

Festival, zengin bir müzik deneyimi sunacak ve tüm konserler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Katılım için kapılar 17.00’de açılacak.

Festivalde 50’nin üzerinde sanatçı yer alacak

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Sound of Europe Festivali’nde ilk iki senesinde 100’ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyeni İstanbul, Ankara, İzmir ve Hatay’da konuk edildi. Bu yıl ise Ankara, İstanbul ve İzmir’de 25’ten fazla konserde 50’nin üzerinde sanatçı yer alacak. Festivalde Avrupa’dan 13 farklı müzik grubunun yanı sıra Türkiye’den yerel sanatçılar da sahne alacak.

EUNIC nedir?

2012 yılında kurulan EUNIC, tüm Avrupa Birliği üye devletleri ve ortak ülkelerden 39 üyeyle Avrupa'nın ulusal kültür enstitüleri ve organizasyonları ağı olarak tanımlanıyor. EUNIC üyeleri, dünya çapında 107 ülkede 139 kümede bir araya geliyor. Avrupa-Türkiye kültürel ve sanatsal bağlarını güçlendirmek amacıyla farklı ortak etkinlikler düzenlemek için çalışılan EUNIC’in Ankara ve İstanbul’da iki üyesi bulunuyor

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.