Şuhutlu gençler Buca’dan İzmir’i selamladı

Büyük Taarruzun yıl dönümünde Afyon Şuhut’tan Kocatepe’ye gerçekleştirilen yürüyüşte kendisine eşlik eden Şuhutlu gençleri Buca’da misafir eden Görkem Duman, Atatürk’ün Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 12:29
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Şuhutlu gençler Buca’dan İzmir’i selamladı

Muhabir-Berkay Erden / Büyük Taarruzun yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adımları takip etmek bıraktığı mirası yad etmek için Şuhut ve Kocatepe arasında 26 Ağustos’ta düzenlenen Zafer Yürüyüşü’ne katılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, orada kendisine eşlik eden Şuhutlu gençleri Buca’da 3 gün misafir ettiklerini söyledi.

Şuhutlu Gençler ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’i selamladığı yerde bulunan anıta çiçek bırakan Başkan Duman, “Buca ve Afyon arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdik” şeklinde açıklamada bulundu.

Yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in gençliğe emanet olduğunu hatırlatan Duman konuşmasında şu sözleri söyledi; “Bugün milli mücadelemizin zaferle sonuçlandığı, yıl dönümünün bugün olduğu ve 102 yıl önce burada Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’i selamladığı yerde hep birlikteyiz. Geçtiğimiz 26 Ağustos’ta genç arkadaşlarımızla Şuhut’ta zafer yolunda yürüdük. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kimseye emanet etmedi. Bir askere emanet edebilirdi, bir bürokrata emanet edebilirdi. Gençliğe emanet etti. Bizler de genç kardeşlerimizle orada zafer yolunda, bu kutlu, anlamlı fikri, düşünceyi yürüyerek anmaya ve yad etmeye çalıştık.”

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.