‘Taçsız Kral’ Metin Oktay, İzmir’de anıldı

Türk futbolunun efsane ismi 'Taçsız Kral' Metin Oktay, vefatının 33. yıl dönümünde Konak’ta Metin Oktay Parkı’ndaki heykeli önünde anıldı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 15:15
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
‘Taçsız Kral’ Metin Oktay, İzmir’de anıldı

Türk futbolunun İzmirspor ve Galatasaray'ın unutulmaz efsane oyuncusu ''Taçsız Kral'' Metin Oktay'ın vefatının 33. yılında Konak Belediyesi tarafından anma etkinliği düzenlendi. Futbolumuzun efsanesi, Piri Reis Mahallesi’nde yer alan Bahçelievler Metin Oktay Parkı’ndaki heykeli önünde anıldı. Törene; Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, TÜFAD Başkanı Şaban Acarbay, Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Bahri Vreskalı, Damlacık Spor Kulübü Başkanı  Ahmet Naci Yıldız, İzmir Spor Kulübü Başkanı Nedim Topaloğlu, TFF İzmir İl Temsilcisi Selçuk Ergeldi, Göztepe Spor Kulübü Başkanvekili Talat Papatya, İZVAK Başkanı Ali Erten, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Ersan Odaman, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar, Spor Kulüplerinin temsilcileri, sporcular, eski futbolcular, Metin Oktay’ın eşi Oya Sarı, sevenleri ve dostları katılım gösterdi. Duygusal anların yaşandığı törende Metin Oktay’ın eski takım arkadaşı Ayhan Elmastaşoğlu da yer aldı.

ahmet naci yıldız

YENİ METİN OKTAY’LAR İÇİN SAHA İSTİYORUZ

Yeni Metin Oktay’lar yetiştirmek için saha ve tesislere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Damlacık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız, “Metin Oktay, futbola Damlacık Spor ile başladı ve o yıl takımı şampiyon yaptı. 1952 yılında İzmirspor’a transfer oldu. İzmirspor’dan Galatasaray’a ve sonra Palermo’ya uzanan bir hikayesi oldu. Bugün burada sevdiğimiz büyüklerimiz aramızda yer alıyor. Yeni Metin Oktay’ları kulübümüzde yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de saha tesislerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Necati topaloğlu

METİN OKTAY ÖRNEK OLDU

Başarılı futbol kariyeri ve beyefendi kişiliği ile Metin Oktay’ın her zaman örnek olduğunu söyleyen İzmir Spor Başkanı Nedim Topaloğlu, Türk halkının gönlünde taht kuran Metin Oktay, futbolculuk hayatı ve beyefendi kişiliği ile her zaman bizlere örnek oldu. 13 Eylül tarihinde Taçsız Kralımızı anıyoruz. Tüm yerel yönetimleri ve başkanları yeni Metin Oktay’lar yetiştirmek için saha istiyoruz” şeklinde konuştu.

selçuk ergeldi

METİN AĞABEYİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN!

Metin Oktay’ın anmasında konuşan TFF İzmir İl Temsilcisi Selçuk Ergeldi, “Hepiniz hoş geldiniz… Görevim itibariyle şu an İzmir’de bütün amatör sporların faaliyetlerini organize ediyorum. Kulüplere gerekli imkanları ve şartları sağlamamız için ve Gençlik Spor Bakanlığımızdan destek istiyoruz. Gerekli destekleri zaman zaman alsak da mutlaka eksikler oluyor. Bugün burada bunlar da konuşuluyor. Günün anlam ve önemi için Metin ağabeyimizin ruhu şad olsun” dedi.

ali erten

MÜKEMMEL BİR İNSANDI

Taçsız Kral Metin Oktay’ın saha içinde ve saha dışında mükemmel bir insan olduğunu belirten İZVAK Başkanı Ali Erten,” Metin Oktay’ı anlatacak kelime bulamayız… Saha içinde tam bir lider olarak takımına sadakati vardı. Arkadaşlarına ve rakiplerine büyük saygı duyuyordu. Bu gerçekten çok değerli bir nüanstır. Hem kendi arkadaşlarından ve kendinden o saygıyı, sevgiyi görmek herkese nasip olmaz. Futbolculuğunun ötesinde mükemmel bir insandı. Yardımsever, centilmen ve mütevazı bir karakteriyle örnek oluyordu. Herkesle her seviyede iletişim kurabilen bir insandı. Mükemmel bir sporcu. Spor sadece mücadele için değil aynı zamanda kardeşlik ve dostluk için yapılmalıdır. Bu anlamda Metin Oktay, sporun kardeşliğine hizmet etti. Saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

metin oktay

FUTBOLUN GÜZELLİKLERİNİ ARTIK GÖREMİYORUZ

Günümüzde futbolun güzelliklerinin görünmediğini, eski günleri özlemle anan Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, “Rahmetli Metin Oktay’ı tanıyanlardan biri olarak kendimi şanslı hissediyorum.  Metin Oktay denildiğinde; saygı, sevgi, hoşgörü, iyilik, yardımseverlik geliyordu. Bir zamanların futbolumuzdaki güzelliklerini hatırlıyorum. Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki Can Bartu ile forma değişimindeki yaşanan güzellik Türk futbol tarihinin hafızasında önemli yer edinmiştir. Günümüzde futbolun güzelliklerini artık göremiyoruz. Artık kulüplerimizde hep yabancı oyuncular oynuyor. Bir futbol takımında 14 yabancı futbolcu var. Antrenör yine yabancı… Buradan seslemiyorum; lütfen Türk ve genç oyuncularımızın hakkını yemeyin” diye konuştu.

mutlu

METİN OKTAY’I SAYGIYLA ANIYORUM

Taçsız Kral Metin Oktay’ı saygıyla anan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu “Metin Oktay’ın dostları, değerli eşi ve sporseverler hepiniz hoşgeldiniz… Metin Oktay’ın futbola başladığı Damlacıkspor’lu gençlerin futbol oynayabileceği, onların gelişim göstereceği yeni Metin Oktay’lar yetiştirmek istiyoruz. Metin Oktay, sadece iyi bir futbol adamı değildi aynı zamanda aydın bir insandı. Ülkesinin sorunlarına sahip çıkan, dünyayı futboldan ibaret görmeyen biriydi. Çocuklarımızı bu yönde geliştirmek, değiştirmek hepimizin görevidir. Bugün burada hepimizi bir arada birleştiren Metin Oktay’ı bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.