TBMM toplantısının ardından CHP İzmir Milletvekillerinden demokrasi ve şeffaflık çağrısı

TBMM’de gerçekleşen sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerinde STK’ların salona alınmamasına CHP İzmir Milletvekillerinden sert tepki geldi

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 16:26
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
TBMM toplantısının ardından CHP İzmir Milletvekillerinden demokrasi ve şeffaflık çağrısı

Muhabir- Merve Ağrıç/ Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine başlandı. Komisyon, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi başkanlığında toplandı. Ancak Hayvanları Koruma Kanunu’nun görüşüldüğü komisyonda, daha görüşmeler başlamadan ara verildi. Ayrıca, görüşmelere katılmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri salon dışında bırakıldı ve görüşmelere katılmalarına izin verilmedi. Bu duruma, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Yüksel Taşkın’dan tepki geldi. Milletvekilleri, STK temsilcilerinin katılımının sağlanması ve demokratik süreçlerin işletilmesi gerektiğini vurguladı. 

KILIÇ: İKTİDAR YASAYI SESSİZ SEDASIZ BİR ŞEKİLDE KOMİSYONDAN GEÇİRMEYE UĞRAŞIYOR

TBMM toplantısında yer alan CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hayvanları Koruma Kanunu’nun görüşüldüğü komisyonda daha görüşmeler başlamadan ara verildi. Milletvekilleri ayakta, konunun paydaşları dışarıda kaldı. Maalesef sağlıklı bir görüşme ortamı olmadığı için itirazlarımızı yaptık. İktidar bu yasayı sessiz sedasız bir şekilde komisyondan geçirmeye uğraşıyor ancak mücadele etmeye devam edeceğiz. Hayvan Hakları yasasının komisyon görüşmesinde toplantı salonu değiştirildi fakat hayvan hakkı savunucuları, STK temsilcileri salon dışında bırakıldı. Böyle yasa yapılmaz böyle demokrasi olmaz” ifadelerine yer verdi.

TAŞKIN: TARTIŞMADAN, UZLAŞMADAN KORKANLARLA DEMOKRASİ OLMAZ

Sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Hayvan Yasası tartışılıyor. Seslerini duyurmak isteyen hayvan hakları savunucuları girmesin diye Milli Egemenlik Parkı abluka altına alınıyor. Küçücük komisyon odasına da ‘yer yok’ diye sivil toplum alınmıyor. Böyle yapılan yasadan kimseye fayda gelmez. Tartışmadan, uzlaşmadan korkanlarla demokrasi olmaz.”

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.