Tire'de kaçak kazının ucu tümülüse çıktı

İzmir'in Tire İlçesinde özel mülkiyetli bir arazide yapılan kaçak kazıyı inceleyen müze müdürlüğü ekibi bölgede tümülüs tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 10:24
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Tire'de kaçak kazının ucu tümülüse çıktı

Muhabir-Berkay Erden / Özel mülkiyetli bir merada yapılan kaçak kazıyı incelemeye giden Tire Müze Müdürlüğü ekipleri kaçak kazının yapıldığı yerde tümülüs varlığını tespit etti. Mezar ya da mezarlık içerdiği düşünülen toprak yığılarak oluşturulmuş yapılar için kullanılan tümülüsün tespitini yapan müze ekipleri sayesinde kaçak kazı bölgesi koruma altına alındı.

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Kararınca kaçak kazının yapıldığı Tire İlçesi, Eskioba Mahallesi, 109 ada, 25 parsel ile Yenioba Mahallesi, 107 ada, 1 parselde bulunan taşınmazların bir kısmı Korunması Gereken Taşınmaz Kültür Varlığı olarak ilan edildi.

Komşu parseller içerisinde güneş enerjisi santrali ve çeşitli işletmelerin olduğu kaçak kazı hakkında Tire Müze Müdürlüğü'nün suç duyurusunda bulunduğu bilgisi aktarılırken; kazı bölgesinde yapılacak adli işlemlerin ardından Müze Müdürlüğü'nün denetiminde kazı çukurlarının Tire Belediyesi tarafından kapatılacağı Resmi Gazete'de kamuoyuna duyuruldu.

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.