Tire İncir ve Ceviz Festivali dolu dolu bir programla açıldı

Tire Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Geleneksel İncir ve Ceviz Festivali’nin ilk günü keyifli bir programla devam etti. Bu yıl Alay Parkı’nda düzenlenen etkinliğe, Tire’den ve Tire dışından çok sayıda ziyaretçi katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 23:28
Kaynak: BÜLTEN
Tire İncir ve Ceviz Festivali dolu dolu bir programla açıldı

Tire Belediyesi'nin düzenlediği Geleneksel İncir ve Ceviz Festivali’nin açılışı bugün yapıldı. İki gün sürecek olan festivalin açılışına Tire Kaymakamı Vural Karagül, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Levent Yıldır, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Baki Üküşçevik, İlçe Başkanı Gürol Soyuer, Belediye meclis üyeler, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda üretici katılım sağladı. Festivale İzmir dışından katılan misafir de oldukça fazlaydı.

Hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz

Festivalin açılış konuşmasını Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu gerçekleştirdi. Okuroğlu, “Bu festival, sadece bir kutlama değil; üreticilerimizin emeklerinin, alın terlerinin takdir edilip toplumla buluştuğu, köklü tarım geleneklerimizin gelecek nesillere aktarıldığı önemli bir platformdur. İncir ve ceviz, bu toprakların bereketinin, çiftçimizin özverili çalışmasının ve Tire'nin köklü tarım kültürünün birer simgesidir. Bugün burada sergilenen her bir ürün, sadece birer gıda maddesi değil, binlerce yıllık bilgi, tecrübe ve emeğin bir sonucudur.

Festivale katkı sunan, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Tarımımızın gelişmesi ve geleneklerimizin yaşatılması adına bu festivallerin devam etmesi, Tire’nin marka değerini artırmak adına büyük önem taşıyor. Hep birlikte, el ele vererek bu toprakların sunduğu değerleri daha da yukarıya taşıyacağız.

Gelecek nesillerimizin de bu mirası devralması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İncirimizin ve cevizimizin lezzeti, üreticimizin emeği ve sizlerin desteği ile daha nice yıllar boyunca sürdürülebilir olacak.” diye konuştu.

Festivalinizin çok çok iyi geçmesini diliyorum

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Levent Yıldır, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın sevgi saygı ve selamlarını iletiyorum. Tire, gerek tarihsel mirası, gerekse tarımı ile ünlü bir kent. Tire’nin Salı pazarı İzmir’de ve Ege’de tanınır vaziyette. Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’nin her yerine ürünlerini satıyor ve tanınıyor. Her şey için teşekkür ederiz. Festivalinizin çok çok iyi geçmesini diliyorum. Saygılarımla.” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra Başkan Okuroğlu ve protokol üyeleri, üreticilerin açtıkları stantları gezdiler. Üreticilerle tek tek görüşen Başkan Okuroğlu ve beraberindekiler, üreticilerin ikram ettiği ürünlerden tattılar. Tüketiciyle buluşma imkanı bulan üreticiler, Tire Belediyesi’ne ve Başkan Okuroğlu’na teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

İncir ve ceviz üzerine söyleşi gerçekleştirdi

Tire Belediyesi'nin dolu dolu etkinliklerle hazırladığı programda Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Zeki Özdemir, incir ve ceviz üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Bu iki ürünün Tire’nin ekonomisinde ve sosyal yaşamındaki önemini anlatan uzmanlar, üreticilere de önemli bilgiler aktardılar.

Ziyaretçilere bin adet zeytin fidanı dağıtıldı

Festivale katılım sağlayan ziyaretçilere ve üreticilere, Tire Belediyesi'nce yaklaşık bin adet zeytin fidanı dağıtıldı. Fidan dağıtımına katılan Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, vatandaşa fidanları kendisi dağıttı.

Başkanlardan karambol maçı

Festival programı kapsamında yapılan Karambol Turnuvası ve Atölyesi’nde, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Levent Yıldır, karambol maçı gerçekleştirdiler. Çekişmeli geçen karşılaşma, renkli görüntüler oluşturdu.

Gün boyu devam eden festivalde ziyaretçiler, Tire’nin meşhur ve incirinin tadına bakarken, keyifli bir cumartesi günü yaşadılar

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.