Torbalı’da şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlar yürüyüşle anılacak

Torbalı Belediyesi tarafından şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlar için bugün saat 18.00’da Tepeköy Mahallesi Ziraat Bankası önünde yürüyüş gerçekleştirilecek

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:50
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Torbalı’da şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlar yürüyüşle anılacak

İzmir Torbalı Belediyesi, toplumun dikkatini kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine çekmek amacıyla bugün önemli bir yürüyüş düzenleyecek. Saat 18.00'da Tepeköy Mahallesi Ziraat Bankası önünde gerçekleşecek olan etkinlikte, şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlar anılacak. Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadınlara yönelik şiddetin kabul edilemez bir durum olduğuna ve bu konuda toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Demir, etkinliğin önemine dikkat çekerek, herkesin katılımını beklediğini belirterek ve ‘artık yeter’ diyerek birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

ŞİDDET, ANLAYIŞLAR TARAFINDAN MEŞRULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak vatandaşları yürüyüşe davet eden Başkan Demir, “Hepinizin bildiği üzere her gün bir acı habere uyanıyor, kahroluyoruz. Bunun adı kadına şiddet ve kadın cinayetleri. Cezasızlık kültürü ve önleyici yasaların etkin kullanılmaması bu güzel memleketi kadınlar için bir cehenneme çeviriyor. Bu da yetmezmiş gibi bu şiddet, anlayışlar tarafından meşrulaştırılmaya çalışılıyor. ‘Tenzih ederim’ gibi kelimeler kullanarak bu suça ortak olduğunuzu örtemezsiniz. Yasaları uygulamayıp sonra timsah gözyaşı dökemezsiniz. Her şeyden önce kadınların hayatına kastedecek politikalarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşitlik ve adalet mirasına gölge düşüremezsin. Daha ömrünün baharında hayattan koparılan kız kardeşlerimizin ahı, onların ailelerinin feryadı hala yüreğimizde. Onları unutturmamak, kadına şiddeti göstermemek ve bu uğurda mücadele etmek bizlerin de boynunun borcu. Kadına şiddetin son bulması için en temel insan hakkı olan yaşam hakkını savunmak için bizler de alanda olacağız. Ben de Torbalı Belediye başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partimizin (CHP) ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ etkinliğinde sizlerle birlikte orada olacağım. Bu karanlığa karşı omuz omuza duracak hep birlikte ‘artık yeter’ diyeceğiz. Tüm hemşerilerimizi yürüyüşümüze bekliyorum. Sen yoksan bir kişi eksik olacağız. Kadına şiddeti hep birlikte sonlandıracağız. Gel sen de omuz ver” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.