Torbalı'da tarihi geçmiş ilaçlar toplanıp imha ediliyor

Torbalı’da tarihi geçmiş ilaçların güvenli bir şekilde imha edilmesi için 18 aile sağlık merkezine yerleştirilen atık ilaç kutuları sayesinde toplanan ilaçlar, çevreye zarar verilmeden imha ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:13
Kaynak: BÜLTEN
Torbalı'da tarihi geçmiş ilaçlar toplanıp imha ediliyor

Torbalı’da tarihi geçmiş ilaçların çevreye zarar vermeden ve çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak için harekete geçildi. Torbalı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ilçedeki 18 adet aile sağlık merkezine atık ilaç kutuları yerleştirilmişti. Düzenli aralıklarla toplanan ilaçlar, çevreye zarar verilmeden imha ediliyor.

ilaç

İlaçlar çevreye zarar vermeden imha ediliyor

İlçe sakinlerinin destek verdiği proje sayesinde evlerde kullanmayan veya son kullanma tarihi geçmiş ilaç atıkları belirlenen noktalara bırakılıyor. Bu uygulamayla birlikte ilaçların çevreye verebileceği zararın önüne geçmeyi ve halk sağlığını korumayı hedeflediklerini belirten Torbalı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Gökben Yılmaz, toplanan ilaçların lisanslı firmalar tarafından çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edildiğini söyledi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.