Tugay: Benzeri olmayan çalışmalarla İzmir'imizde yeşil dokuyu koruyacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dünyada çok fazla benzeri olmayan çalışmalar gerçekleştirerek, İzmir’deki yeşil dokunun korunacağını aktardı

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 11:10
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Tugay: Benzeri olmayan çalışmalarla İzmir'imizde yeşil dokuyu koruyacağız

Merve Ağrıç / İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Planlama Ajansı (İZPA) öncülüğünde başlatılan 'Yangından Sonra Bakım ve İzleme Vatandaş Bilim Atölyesi Programı’na katıldı. Katıldığı programın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Tugay, yangından zarar gören alanların, Yeşil İzmir Gönüllüleriyle tekrar geri kazanılacağını aktardı. Dünyada benzeri çok fazla olmayan çalışmaların gerçekleştirileceğini aktaran Tugay, “Özel ve dünyada benzeri çok fazla olmayan çalışmalar gerçekleştirerek İzmir'imizde yeşil dokuyu koruyacağız” dedi.

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tugay, “Yangından zarar gören alanlarımızı Yeşil İzmir Gönüllülerimizle geri kazanacağız. Yamanlar Dağı'nda başlayıp kentimizin birçok noktasını etkisi altına alan yangının ardından zarar gören ormanlarımızı iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Planlama Ajansı (İZPA) öncülüğünde başlatılan 'Yangından Sonra Bakım ve İzleme Vatandaş Bilim Atölyesi Programı’na katılarak yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Özel ve dünyada benzeri çok fazla olmayan çalışmalar gerçekleştirerek İzmir'imizde yeşil dokuyu koruyacağız” ifadelerine yer verdi.

İZMİR’DEKİ YANGININ ARDINDAN HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR?

İzmir’deki büyük yangının ardından sosyal medya hesabından zaman zaman bilgilendirmelerde bulunan Başkan Tugay, 200 bin metrekarelik alanda çalışmaların başlatıldığını duyurmuştu. Tugay yaptığı paylaşımda, “Yangın alanındaki 200 bin metrekarelik ağaçlandırma alanımızda yer alan ve yangından etkilenen 15 bin ağacın küllerinden doğabilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimiz, ağaçlara ihtiyaçları doğrultusuna sulama, güçlendirme ve budama yapacak. Bölgede yeni ağaçlandırma sahaları oluşturmak için ise yer arayışını başlattık. Ormanlarımızı en kısa sürede iyileştirmeye çalışacak, İzmir'in dağlarında yeniden çiçekler açtıracağız” sözlerine yer vermişti.

KENT ORMANI’NIN HAYATA DÖNMESİ İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATIYORUZ

Tugay, yaptığı bir diğer paylaşımda ise şu ifadeleri kullanmıştı “İzmir’imizi günlerce etkileyerek, geride derin acılar bırakan yangınların bilançosu ne yazık ki oldukça ağır. Karşıyaka ve Bayraklı’da alevlerin bıraktığı hasarı, yerinde inceledim. Karşıyaka Belediyemize ait Mutluluk Ormanı ile Kent Ormanı’ndaki ağaçların yeniden hayata dönmesi için çalışmaları başlatıyoruz. Geçimini tarım ve hayvancılığın yanı sıra arıcılıkla sürdüren Bayraklı Doğançay Mahallesi’nin kimi sakinleri de yangından büyük zarar gördü. Evini, tarım arazisini, arı kovanlarını kaybeden yurttaşlarımızın yaşadığı mağduriyetleri belirliyoruz. Gücümüzün yettiği kadar yanınızdayız. Asla yalnız değilsiniz.”

İŞSİZ, ENGELLİ VE HASTALIĞI OLAN BİREYLERİN İHTİYAÇLARI ÖĞRENİLDİ

Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda ise, “Olağanüstü meclis toplantısında Yamanlar yangınında mağdur olan vatandaşlarımıza yardım sağlanması için kurulan özel komisyon kararının ardından ekiplerimiz hemen harekete geçti. Yangında etkilenen bölgelerdeki 7 mahallede 100 personel ile saha taraması yaptık. İnceleme yapan ekiplerimiz hem gıda paketlerini ulaştırdı hem de nakdi ve ayni yardımlar için yurttaşlarımızı bilgilendirdi. Ayrıca hanelerdeki işsiz, engelli ve hastalığı olan bireylerle ilgili bilgi aldık ve ihtiyaçları saptadık. Büyükşehir belediyesi olarak mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olacak, tüm yaraları birlikte saracağız” diye aktarıldı.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.