Tugay ve İmamoğlu’ndan imza: Ortak teknoloji geliştirilecek

İzmir Enternasyonal Fuarı için yapılacak resepsiyon öncesi Kültürpark’ta bir araya gelen Cemil Tugay ve Ekrem İmamoğlu, iki kent arasında ortak teknoloji projeleri üretilmesi için bir protokole imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 23:58
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Tugay ve İmamoğlu’ndan imza: Ortak teknoloji geliştirilecek

Muhabir-Berkay Erden / Türkiye’nin en köklü fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı dün gerçekleştirilen tören ile kapısını 93’üncü kez ziyaretçilere açtı. Teması teknoloji olan fuar için bugün yapılacak resepsiyon öncesi Kültürpark’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir araya gelerek iki şehir arasında yapılacak bir iş birliğine imza attı.

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri Aş Ve İzmir İnovasyon Ve Teknoloji Aş arasında ortak teknoloji projeleri üretmek üzere protokolün imza töreninde ilk konuşan isim olan İmamoğlu, “Aramızda çok yoğun bir bilgi ve deneyim paylaşım yapıyoruz. İstanbul ve İzmir arasında etkili bir dönemi var etme konusunda tüm kadrolarımızla gayret içinde olacağız. Umuyorum bu dönem hem İstanbul’umuza hem İzmir’imize iyi hizmet sunduğumuz dönem olmasını diliyorum. Çok özenli bir çalışma sonucunda beraberce atacağımız imza konusunda güzel bir başlangıca şahitlik ediyorsunuz” dedi.

İzmir ve İstanbul geleceğin akıllı şehirleri arasında olacak

İmzalanan protokolün sadece İstanbul ve İzmir İçin önemli olmadığını dile getiren İmamoğlu, “Açıkçası bugün burada sadece iki şehrimiz için değil Türkiye’mizin teknoloji ve inovasyon iklimi arasında önemli bir başlangıç yapıyoruz. Kentlerimiz arasında sadece bugün için değil geleceği için de anlam taşıyan bir sürece başlıyoruz. Az önce ifade ettiğim gibi İstanbul ve İzmir’i geleceğin akıllı şehirleri olarak sahneye çıkartmak ve uluslararası düzlemde önemli bir düzleme taşıyacağız. Bu kapsamda sadece İzmir değil Türkiye’nin birçok şehrine hizmet sunuyoruz. Bu iş birliği de bu yaklaşımın önemi bir adımıdır. Yürütülecek ortak projelerle sınırlı kalmayacak, mevcut teknolojik ürünleri yaygınlaştırılmasıyla halkımızın hayatına katkı sağlayacaktır. Geniş bir yelpazede sürdürülebilirlik ve yenilikçi projeler bu protokolün temel taşlarını oluşturuyor. İstanbul ve İzmir gibi iki şehrin el ele vermesi Türkiye’nin teknoloji üretme ve dijital dönüşüm sürecini hızlandıracaktır. Bilim ve teknoloji alanına atılacak her adım güzle ülkemizin dünya sahnesinde daha güçlü bir konuma ulaşmasına katkı sağlayacağı bir gerçek. Bugün 93’üncü kez gerçekleştirilen fuarda İstanbul’un onur konuğu olması bu iş birliğinde anlam katıyor. Fuarın teknoloji teması ile örtüşen protokolümüz iki şehir arasındaki bağları güçlendirirken önemli bir vizyon kapısı aralıyor. Daha geçtiğimiz günlerde Adıyaman’daydık, iş birliği konuştuk” diyerek sözü Tugay’a bıraktı.

Ekrem Başkan Dünya’da takdir kazanmış bir yönetici

Sözlerine Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek başlayan Tugay, imzalanan protokolün tüm ülke için iyi olacağını belirterek şu sözleri söyledi; “Sayın Başkan bugün buradasınız sizlere İzmir adına hoş geldiniz diyorum. Ekrem Başkan’ı ilçe belediye başkanlığı döneminden tanıyor .O döneminden itibaren hepimizin dikkatini çekmiş ve İstanbul’da yaptığı çalışmalarla sadece Türkiye’de değil dünyada da takdir kazanmış çok başarılı bir yönetici. Her zaman deneyimlerini paylaşmakta çok cömert olduğunu bizzat gördüm. Bu dönemTürkiye belediyeler birliği başkanı olarak tüm belediyelerin yardımına koşmaya hazır olduğunu iletti. Biz şanslıyız kendisinin İzmir'e özel bir sevgisi olduğunu biliyoruz. Bazen arkadaşlarımız arka planda bizden habersiz bile ortak çalışmalar yapıyorlar. Bugün imzalanacak protokolün arkasında da böyle bir çalışma var. Ben bu iş birliğinin sadece iki şehir için değil; tüm Türkiye için önemli olduğunu düşünüyorum. Söylemekten çok yapmaya ihtiyacımız var yaptığımız her şey insanların sorunlarını çözmek için yapılan şeyler. Değerli başkanıma yürekten teşekkür ediyorum hayırlı olsun.” İmza töreninin ardından Tugay ve İmamoğlu ikilisi törene katılım gösteren İlçe Belediye Başkanlarının da eşliğinde fuarın açılış resepsiyonun düzenleneceği Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’na geçiş yaptı.

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.