Urla’da atık yönetiminde dönüşüm: Atıklar kaynağında ayrışacak

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, kaynağında ayrı toplama kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Urla’da atık yönetiminde örnek bir başarıya imza atacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 15:29
Kaynak: BÜLTEN
Urla’da atık yönetiminde dönüşüm: Atıklar kaynağında ayrışacak

Urla’da etkin bir atık yönetimi sağlamak amacıyla kaynağında ayrı toplama için çalışmaları başladı. Bu kapsamda Urla Atık Getirme Merkezi’nin yapım hazırlıkları da hız kazanırken belediyeye ait binalar ve kültür merkezlerine ambalaj atığı ayrıştırma kumbaraları yerleştirildi, bu tesisler için Temel Seviye Sıfır Atık Belgeleri alındı.

atık

Başkan Balkan'dan iş birliği çağrısı

Vatandaşları ekolojik dengeyi koruma ve iklim değişikliğiyle mücadelede iş birliğine davet eden Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzün ilçemizde yapacağı çalışmalarda esnafımız, vatandaşlarımız ve STK’larımızla beraber hareket edeceğimize inanıyoruz. Çalışmalarımıza verilecek olan destekle Urla’mızda atık yönetimindeki başarı hepimizin olacaktır. Vatandaşlarımızın iş birliğiyle, kaynağında ayrı toplama kültürünü ilçemize yerleştirmek en önemli amacımız” dedi.

atık

15 ton atık lastik teslim edildi

Atık yönetimini daha etkin hale getirmek için cam kumbaralarının yerleri, muhtarların katkılarıyla yeniden düzenlendi. Ayrıca, ilçede toplanan 15 ton ömrünü tamamlamış lastik teslim edildi. Şantiyelerde biriken madeni yağlar için Makina Kimya Enstitüsü ile iletişim kuruldu ve MKE’den araç tahsisi bekleniyor. Çevre lisanslı atık yağ firmasıyla anlaşmalar yapılarak, muhtarlıklara atık yağ bidonları ve atık pil kutuları dağıtımına başlandı. Belediye binası ve esnaftan toplanan 100 kg atık pil ise TAPDER’e iletildi. Urla Belediyesi, vatandaşların desteğiyle sürdürülebilir bir atık yönetim kültürü oluşturmayı amaçlıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.