[title]|İlkses Gazetesi

Urla’da Dünya Kadın Çiftçiler Zirvesi başlıyor

Urla Belediyesi, İyi Yaşam, Bölge 2440, Naturel ve Toprak Ana Rotary Kulüpleri’nin iş birliğiyle düzenlenen Dünya Kadın Çiftçiler Zirvesi, 15-16 Ekim tarihlerinde kapılarını açıyor

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 10:42
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Urla’da Dünya Kadın Çiftçiler Zirvesi başlıyor

Urla Belediyesi, İyi Yaşam, Bölge 2440, Naturel ve Toprak Ana Rotary Kulüpleri’nin iş birliğiyle düzenlenen Dünya Kadın Çiftçiler Zirvesi, 15-16 Ekim tarihlerinde ‘Toprağın Üreten Kadınları’ temasıyla gerçekleşecek. Etkinlik, saat 10.00'da Urla Kent Tarihi ve Arşivi’nde (UKTA) başlayacak ve iki gün boyunca kadın çiftçilerin tarıma olan katkılarını, başarı hikayelerini ve yerel yönetimlerin bu alanda sunduğu destekleri aktaracak. Bu zirve, kadınların tarım sektöründeki rollerini daha da güçlendirmek için kritik bir platform sunarken, onların seslerini geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyor. Katılımcılar, birbirleriyle bilgi ve deneyim paylaşacak, tarım sektöründe karşılaştıkları zorlukları aşmak için ortak çözümler üretecekler. Aynı zamanda zirve, kadın çiftçilerin ilham verici hikayelerini dinleyerek yeni bağlantılar kurma ve dayanışmayı artırma fırsatı sunacak.

ZİRVE PROGRAMI

15 Ekim Salı Günü

Zirvenin açılışında saat 10.00’da ilk olarak konuşmalar düzenlenecek. Bu oturumda İyi Yaşam Rotary Kulübü'nden Çiğdem Tütüncüoğlu, Naturel Rotary Kulübü'nden Burcu Batur, Toprak Ana Rotary Kulübü'nden Müge Çakır, 2440 Bölge Guvernörü Mert Korur ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, kadın çiftçilerin toplumdaki önemine dair görüşlerini paylaşacak.

1’inci Oturum (10.15-11.00): ‘Yerel Yönetimlerden Kadın Üreticilere Destek: Urla Modeli’ başlıklı bu oturumda, yerel yönetimlerin kadın çiftçilere nasıl destek verdiği, Urla özelinde örnek uygulamalarla anlatılacak.

2’nci Oturum (11.15-12.00): ‘Toprağın Verimi: Kadın’ konulu bu oturumda, kadın çiftçilerin toprak verimliliği üzerindeki etkileri tartışılacak. Kadınların tarımda üstlendikleri roller, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve yerel gıda üretiminin artırılmasındaki katkıları ele alınacak.

Öğleden sonra bahçede üretici pazarları kurularak, yerel üreticilerin ürünleri sergilenecek. Katılımcılar, yerel kadın üreticilerle bir araya gelerek ürünlerini tanıma fırsatı bulacak. Sabah oturumları yüz yüze, öğleden sonraki oturumlar ise Zoom bağlantısı ile gerçekleştirilecek.

16 Ekim Çarşamba Günü

1’inci Oturum (10.00-11.00): ‘Kooperatifçilikte Başarı Hikayeleri’ başlıklı oturumda, kadın kooperatiflerinin başarı hikayeleri paylaşılacak. Katılımcılar, kooperatifçilik modelinin kadınların ekonomik bağımsızlıklarına ve toplumsal rollerine nasıl katkıda bulunduğunu dinleyecekler.

2’nci Oturum (11.15-12.00): ‘Gıda Toplulukları ve Topluluk Destekli Tarımın Önemi’ konulu bu oturumda, topluluk destekli tarımın sağladığı avantajlar ve gıda topluluklarının yerel ekonomilere etkileri üzerinde durulacak. Kadınların bu süreçteki rolü ve önemi vurgulanacak.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.