Urla’da Geleneksel Samut Baba Anma Töreni pazar günü gerçekleşecek

Urla’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Samut Baba Anma Töreni, bu yıl 15 Eylül Pazar günü Samut Baba Türbesi'nde gerçekleşecek

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 13:39
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Urla’da Geleneksel Samut Baba Anma Töreni pazar günü gerçekleşecek

Muhabir- Merve Ağrıç/ 15 Eylül Geleneksel Urla Samut Baba Anma Töreni, bu yıl da manevi bir atmosfer içinde gerçekleşecek. Her yıl olduğu gibi, bu anlamlı tören, 15 Eylül Pazar günü saat 12.00'da Urla'nın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan Samut Baba Türbesi'nde başlayacak. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği anma töreni boyunca katılımcılar, Samut Baba’nın yaşamı ve öğretileri üzerine konuşmalar dinleyip dualar edecek, türbe çevresinde düzenlenen etkinliklere katılabilecekler. Bu özel gün, Urla'nın kültürel değerlerini ve geleneklerini yaşatmak adına önemli bir buluşma noktası olacak.

SAMUT BABA TÜRBESİ NEREDE? SAMUT BABA TÜRBESİ’NİN HİKAYESİ NE?

Medyada yer alan bilgilere göre; Samut Baba Türkiye topraklarının fethedildiği zaman ortaya çıkıp deniz kıyısında stratejik bir bölgede tekke kurup Osmanlı askerlerine gözcülük yaparak yardım etmiş. İlaveten de bölgedeki halkı Müslümanlaştırmaya çabalamış.

Rivayete göre eğer hasta çocuğu olan bir kişi türbeye gidip dua okursa çocuğu iyileşirmiş. Başka bir rivayete göre de bölgede Türk halkına görünmeyip Rum halkına görünen bir yılan ortaya çıkmış ve bu yılan Rumların bu bölgeden göç etmesine yol açmış. Bu gizemli yılanın da Samut Baba tarafından yaratıldığı söyleniyor. Ayrıca türbenin bakımı ve temizlenmesi de Urla Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.