Yardım çağrısı gerçeği yansıtmıyor, barınak boşaltılıyor

Karşıyaka Belediyesi’nin Örnekköy köpek barınağının tahliyesi için yaptığı iddia edilen yardım çağrısının gerçeği yansıtmazken İzBB’den yapılan açıklamada bölgeye sivil girişinin olmadığı ekiplerin koordineli bir şekilde barınağı boşalttığı belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 14:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yardım çağrısı gerçeği yansıtmıyor, barınak boşaltılıyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda başlayan orman yangını, havadan ve karadan müdahalelere rağmen kontrol altına alınamıyor ve yerleşim alanlarına sıçrıyor. Özellikle Örnekköy Köpek Barınağı'nın tehlike altında olduğu bildirildi. Karşıyaka Belediyesi’nden yapıldığı iddia edilen bir paylaşıma göre barınakta bulunan hayvanların çıkarılması için vatandaşlardan yardım istendiği mesajı gerçeği yansıtmazken, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ilçe belediyeler ile barınakta bulunan hayvanların koordineli bir şekilde bakım evlerine tahliyelerini gerçekleşmesi için tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğu aktarıldı.

Belediye yetkilileri, yangının ilerleyişini yakından takip ettiklerini ve vatandaşların yangınla mücadele ekiplerine destek olmaları için su, kumanya ve ayran gibi yardımlarını Ana Hizmet Binası'na bırakmalarını rica etti. Yangına müdahale eden ekipler, gerekli tüm önlemleri alarak durumu kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.