Yaşar Kırkpınar'dan Cemil Tugay'a: Turistik bir geziyi İzmirlilere tercih ediyorsunuz

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleriyle ilgili Çek Cumhuriyeti ziyareti nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 15:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yaşar Kırkpınar'dan Cemil Tugay'a: Turistik bir geziyi İzmirlilere tercih ediyorsunuz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İzmir’e gelerek İzmir Körfezi'nde incelemelerde bulunacağı ve ardından Körfez Koordinasyon Kurulu toplantısına katılacağı duyurulmuştu. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bu önemli toplantıya katılmayacağı öğrenildi. Bu duruma ilk tepki AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'dan geldi.

Kırkpınar, CHP’nin hizmet konusunda samimiyetsiz olduğunu belirterek, “Sn. Tugay, yardım çağrıları yaparken biz samimiyetle destek sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Ancak yine aynı senaryo tekrarlandı. İzmir Körfezi için yapılacak bu hayati toplantı yerine, Sn. Tugay Çek Cumhuriyeti’ne gitmeyi tercih etti. İzmir halkı bu samimiyetsizliği artık görmeli" ifadelerini kullandı.

Kendi söyledikleriyle çelişiyor

Kırkpınar, "İzmir için elimi uzatıyorum, çözümü hep birlikte sağlayacağız" diyen Başkan Tugay'ın, Bakan Murat Kurum’un başkanlığında yapılacak toplantıya katılmamasını eleştirerek, "Kendi söyledikleriyle bile çelişen bu zihniyetten 25 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da hizmet beklemek hayal olur" dedi.

İmamoğlu’na atıfta bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na atıfta bulunan Kırkpınar, "Toplantı öncesi Çek Cumhuriyeti’ne giden Sn. Tugay, tıpkı İmamoğlu gibi kritik anlarda yurt dışını tercih ediyor. İzmir için böylesine önemli bir meselede bile turistik geziyi tercih etmek, sorumluluktan kaçmaktır. İzmir’in denizi ve havası kirlilikten nefes alamazken, Sn. Tugay’ın bu ilgisizliği kabul edilemez" şeklinde konuştu.

İzmir halkına havale ediyorum

Kırkpınar, Cemil Tugay’ın bu tavrını İzmir halkına havale ettiğini belirterek, "Önceden planlanmış bir geziymiş. İzmir halkına verdiğiniz değer bu mu? Bu sorumsuzluk, İzmirliler tarafından mutlaka değerlendirilecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.