Yıldız: Çiğli’deki çöpün kaldırılması en büyük hayalim

Çiğli’de 26 mahalle muhtarı ve STK Temsilcileri tarafından ilçenin çöp sorununa dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 15:26
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Yıldız: Çiğli’deki çöpün kaldırılması en büyük hayalim

Çiğli’de çevresel sorunlar ve sağlık tehditleriyle başa çıkmak adına önemli bir adım atmak amacıyla 26 mahalle muhtarı, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve bölge halkının katılımıyla kamuya yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın da destek verdiği bu açıklamada, ilçenin çöp sorununa dikkat çekilerek, yerel yönetimden adil çözümler talep edildi. Başkan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın konuya dair yapacağı açıklamaların önemine vurgu yaparken, Çiğli’nin temiz bir çevreye kavuşması için kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti. Bu süreçte, Çiğli’nin bir çöp merkezi olarak anılmasını istemeyen muhtarlar ve bölge sakinleri, taleplerini güçlü bir şekilde dile getirdi.

YILDIZ: ÇÖPÜN GİTMESİ NOKTASINDA ÇİĞLİ FAZLASIYLA VAZİFESİNİ YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın açıklamalarını beklediklerini dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Bu konunun muhatabı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın ve ilgili şehir müdürlüklerinin yapacağı açıklamaları dinlemeden yol almak erken olacak. Cemil Başkan'ın kendisi doktor ve sağlıkçı. Her şeyden önce insan ve halk sağlığına çok ciddi şekilde önem veren bir idarecimiz. Kendisiyle yapacağımız görüşmede konuyla ilgilendiğini en kısa zamanda açıklama yapacağını düşünüyoruz kendisine inanıyoruz. Çiğli olarak güveniyoruz. Çiğli’de 33 yıldır katı depolama tesisinden yaşanan tüm sorunların hâkim olduğunu bildiğimiz için kendisinin yapacağı açıklamada kamuoyuna ve Çiğliliye güven verecek açıklamalarını da bekliyoruz. Çöplüğün acilen buradan çıkarılması bir Çiğlili, belediye başkanı, kentli, çevre mühendisi ve bir insan olarak en büyük hayalim. Çiğli’nin bir çevre merkezi olması en büyük hayalimiz. Bu yetki olarak büyükşehir belediye başkanlığımız olduğu için onun muhataplarından sağlıklı bir bilgi almadan yapacağımız açıklamalar kamuoyunu yanlış yönlendirebilir diye düşünüyorum. Oradan gelecek açıklamaya göre gerekli tüm eylem planını ortaya koyacağız. Bununla ilgili süreci takip ediyoruz. Çöpün buradan gitmesi noktasında Çiğli fazlasıyla vazifesini yaptı. Bu sorun sadece bugünün sorunu değil. 1990’lardan beri süre gelen sorun. Bu sorun artık Çiğli’nin gündeminden çıkmalı. Çiğli, İzmir'e olan borcunu fazlasıyla ödedi. Artık Çiğli'nin dağlarını yeşil ormanların olduğu doğal ekolojinin olduğu, günleri sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

çiğli

KARAKOÇ: ÇİĞLİ ÇÖP ŞEHRİ OLARAK ANILMAMALI

Çiğli’nin artık bir çöp merkezi olmasını istemediklerini vurgulayan Çiğli Muhtarlar Gücü Derneği Başkanı ve Çiğli Aydınlık Evler Mahalle Muhtarı Mürvet Karakoç, “Bugün burada ilçemizin 26 mahallesinin sakinleri adına tüm muhtarlarımızla, STK Temsilcilerimizle, Çiğli'yi seven ve gönül veren Çiğli sevdalıları ile birlikte geciken adaletin yerine getirilmesi için toplanmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz ki ilçemiz uzun yıllardır tüm şehrimizin katı atık deposu görevini görmekte, bunun getirdiği sıkıntıları ve tehditleri yaşamaktadır. Artık ilçemizin dağları bu çöp yığınlarıyla dolup taşmış ve kaldıramayacak seviyeye gelmiştir. Bu konuda da İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Yedinci İdari Dava Dairesi çöp döküm işleminin durdurulması kararını vermiştir. Bu karara rağmen bu alana çöp döken ve yeni çöp dökme alanları açan İzmir Büyükşehir Belediyesini, Başkan ve yetkililerini, mahkeme kararını uygulamaya davet ediyoruz.  Biz Çiğliler olarak buradan haykırıyoruz; Artık İlçemizin bir çöp merkezi, çöp toplama ve çöp işleme merkezi olarak görülmesini istemiyoruz. Çiğlimizin tertemiz topraklarında ve ‘Çiçekler Açan Dağlarında’ artık çöp istemiyoruz. Çiğlimiz bir çöp şehri değil, güzellikler şehri olarak anılmalı ve yaşamalıdır. Biz bunun mücadelesini verme kararlığındayız” ifadelerini kullandı.

KARAKOÇ: YETKİLİLERİN BU YANLIŞTAN DÖNMELERİNİ İSTİYORUZ

Belediye yetkililerinden bu karara uymalarını ve adil olmalarını istediklerini belirten Karakoç, “Bu Çiğlililerin yükselen çığlığıdır. Adalet ve eşitlik hakkıdır. Şimdi soruyoruz; Temizlik ve çöp vergisini herkes verirken Sadece Çiğlililerin risk alması ve tehdit altında olması hangi adaleti ve şehircilik anlayışını yansıtmaktadır? Koku, mikrobik hastalıklar ve çöp heyelanları hemşehrilerimizin hayatını tehdit ederken bize reva görülen bu durum hangi anlayışla açıklanabilir? Başta Belediye Başkanımız ve diğer yetkilileriden bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Mahkeme kararının uygulanması ve çöp dökmenin durdurulması için Sayın Valimiz Süleyman Elban Beyefendiyi, Sayın Kaymakamımız Fatih Görmüş Beyefendiyi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü, adli ve emniyet güçlerimizi göreve davet ediyoruz. Haklı davamızda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi buradan ilan ediyor, yarın saat 13.00'da Harmandalı İnönü Mahallesi Muhtarlık Önünden yapacağımız Büyük Yürüyüşe tüm basın mensuplarımızı, STK Temsilcilerini ve Çiğli sevdalılarını davet ediyoruz. Çiğli çöplük değildir, çöplük olarak kalmayacaktır. Çiğli’nin dağlarında çöp yığınları değil, çiçekler açacak” sözlerine yer verdi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.