Yorgancılar’dan yenidoğan çetesi yorumu; “Bazı şeyleri artık sorgulamalıyız”

Son zamanlarda çetelerin artışı ve sağlık sistemindeki aksaklıklara yönelik eleştirilerde bulunan Yorgancılar, yaşanan olaylar karşısında artık bir sorgulama yapılması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 17:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorgancılar’dan yenidoğan çetesi yorumu; “Bazı şeyleri artık sorgulamalıyız”

KEMAL ÖZKURT Ege Bölgesi Sanayi Odası Ekim ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı H. İbrahim Gökçüoğlu idaresinde Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Meclis Üyesi sanayicilerin katılımıyla gerçekleşti. Başkan Yorgancılar, meclis konuşmasında güncel ekonomik değerlendirmelerinin yani sıra, Türkiye’nin gündemine oturan yeni doğanlar çetesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Türkiye’de çetelerin fazlalığına dikkat çeken Yorgancılar, son zamanlarda yaşanan olaylardan sonra bazı şeylerin sorgulanması gerektiğini belirtti. 

BAZI ŞEYLERİ SORGULAMAMIZ LAZIM

Son zamanda meydana gelen olaylardan örnekler vererek bu yaşananları anlamakta zorluk çektiğini belirten Yorgancılar, “Sabah bir kanalı açıyorum İstanbul’da bir vatandaşın Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine girip eşini ve kendini silahla vurduğunu görüyorum. Diğer kanala geçince cenaze namazı kılınacak bir vatandaşın tabutun içinde ses geliyor vatandaş tekrardan hastaneye götürülüyor ve ertesi gün gerçek cenaze namazı kılınıyor. Son olarak Yeni doğanlar çetesi olayı herkesin malumu. SGK’dan 3 kuruş para alabilmek için çocuklar ölüme terk ediliyor. Narin kızımızın cinayetini ise 2 aydır aydınlatamadık. Ben burada soruyorum; Bir vatandaş elinde silahla hastaneye nasıl girebiliyor? Öldü diye morga kaldırılan vatandaşın doktoru diplomayı nereden aldı? Yeni doğanlar çetesi 542 yıl hapis cezası verilmiş. Okuduğumda ilk aklımdan geçen şey herhalde 4- 5 sende çıkar dedim. Bir kere böyle bir ceza yöntemi olmamalı. 542 yıl ceza veriliyor 4 -5 sene içinde çıkıyorlar. Biz bir çocuğun cinayetini aydınlatamıyorsak, sağlam bir insanı morga kaldırabiliyorsan, yeni doğan çocukların ölümüne engel olamıyorsa bazı şeylerde eksik olduğumuzu görmemiz lazım. Artık yaşadığımız şükreder hale geldik” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.