Yüksek Teknoloji öğretim üyesi arıyor

Yeni öğretim dönemi öncesi İzmir üniversiteleri kadrosuna yeni isimler aramaya devam ediyor. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, yayınladığı ilana göre öğretim üyesi ve öğretim görevlesi alımı yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 10:44
Kaynak: BERKAY ERDEN
Yüksek Teknoloji öğretim üyesi arıyor

Muhabir-Berkay Erden / İzmir Yüksek Teknoloi Üniversitesi’nin öğretim görevlisi ve öğretim üyesi kadrolarına yeni alımlar yapacağını bildiren ilan bugün yayınlandı. İlana göre üniversite toplam 15 kişiyi Rektörlük, Feb Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde açtığı kadrolara yerleştirecek. Kadrolarına katacağı 15 kişiden 5 tanesini öğretim görevlisi olarak rektörlük bünyesinde işe alacak üniversite; Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na 2 kişi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’ne 1 kişi ve Kalite Koordinatörlüğü’ne 1 kişi alacak. Adaylardan en az 70 Sayısal ALES puanı ve yin en az 70 yabancı dil puanı istendiği belirtildi. Resmi Gazete’de yayınlanan liana göre öğretim görevlileri adaylardan istenilen diğer nitelikler ise şu şekilde;

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na başvuracak adaylar’ın bilgisayar, bilişim, yapay zeka gibi bölümlerden lisans diploması olması  veya tezli yüksek lisasn mezunu olmak şartıyla lisans mezuniyetinin ardından 2 yıl netrwork veya sistem yönetiminde tecrübeli olması istendi.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’ne başvuracak adaylardan Makine Mühendisliği diplomasına sahip olmaları ve Metroloi ve hava hızı ölçümleri alanında en az 5 yıl tecrübeli olmaları istendi.

Rektörlük bünyesindeki son öğretim görevlisi alımının yapılacağı Kalite Koordinatörlüğü’ne başvuracak adayların ise; Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği , İşletme Mühendisliği, Ekonomi ve İşletme Bölümlerinin birinden lisans mezunu olmalarının yanı sıra Tezli yüksek lisans mezunu olarak Mükemmellik Modeli ve İSO 9001 sertifikalırından birine sahip olmaları istendi.

Öğretim görevlileri için bugün başlayan başvurular üniversitenin internet sitesi üzerinden yapılacak ve 22 Ağustos akşamına kadar devam edececek.

11 yeni öğretim üyesi alınacak

Üniversitenin Resmi Gazete’deki ilanına göre 3 farklı fakülteye profesör ve docent ünavlarından olmak üzere toplam 11 öğretim üyesi alınacak. Fen Fakültesi’nden 2 bölüme, Mimarlık Fakültesi’nden 4 bölüme ve Mühendislik Fakültesi’nden 5 bölüme alım yapacağını duyuran üniversitenin ilan detayları ise şu şekilde;

Fen Fakültesi, Kimya Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna  başvuracak adaylardan profesör ünavına sahip olmalarının yanı sıra; fiziko Kimya Bilim Alanında doçent ünvanına sahip olmaları Su çözünür konjuge monomer-polimer sentezi, polimerlerin optik sensör ve biyolojik, biyogörüntüleme alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaları istendi.

Fen Fakültesi, Matematik Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna  başvuracak adaylardan profesör ünavına sahip olmalarının yanı sıra; kriptoloji alanında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaları gerektiği vurgulandı.

Mimarlık Fakültesi, Mİmarlık Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylardan docent ünvanına sahip olmaları ve Kültürel miras alanları ve anıtları koruma politikaları, çağdaş kullanımları, sayısal canlandırmaları, arkeolojik alan yönetimi, müzecilik alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaları gerektiği paylaşıldı.

Mimarlık Fakültesi, Restorasyon Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylardan profesör ünavına sahip olmalarının yanı sıra; tarihi tek yapı restorasyonu ve işlevlendirilmesi alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaları istendi.

Mimarlık Fakültesi, Şehircilik Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylardan docent ünvanına sahip olmaları ve kentsel politika ve kentsel yönetişim alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaları gerektiği paylaşıldı.

Mimarlık Fakültesi, Şehircilik Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylardan profesör ünavına sahip olmalarının yanı sıra; sosyal farklılıklar ve mekansal erişilebilirlik alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaları istendi.

Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylardan docent ünvanına sahip olmaları ve doğal dil işleme, yapay zeka alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaları istendiği aktarıldı.

Mimarlık Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü’ne alınacak 1 kişilik öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylardan docent ünvanına sahip olmaları ve biyomedikal nanomalzemelerin toksisitesi, güvenliği ve risk analizi; nanoyapı-protein etkileşimleri; biyomedikal veri kümelerinin analizi alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmaaları gerektiği paylaşıldı.

Mühendislik Fakültesi’nin son alımlarının Gıda Mühendisliği Bölümü’ne yapılacağını aktaran üniversite ilan detaylarında şu bilgileri paylaştı; Doçent kadrosuna a 2 öğretim üyesi alacakken kadrosuna gıda katkı maddeleri ve prebiyotik alanında yayınlar yapmış 1 profesör alacağını duyurdu.

İlanın yayınlandığı bugün itibariyle başlayan başvuru süreci öğretim üyeleri adayları için 15 gün daha devam edecek. Adaylar üniversitenin internet sitesindeki ilgili bölümden başvuru aşamalarını gerçekleştirebilecekler.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.