Azra Kohen kimdir? Azra Kohen ne mezunu?

Azra Kohen, Türkiye'de edebiyat camiasında önemli bir yere sahip olan ve geniş bir okuyucu kitlesine hitap eden bir yazar. Eserleriyle edebiyat dünyasında dikkat çeken Kohen, sadece yazılarıyla değil, aynı zamanda kişisel yaşamındaki ilginç detaylarla da dikkat çekiyor. Azra Kohen kimdir? Azra Kohen ne mezunu?

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 12:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Azra Kohen kimdir? Azra Kohen ne mezunu?

Azra Kohen, büyük bir okuyucu kitlesi tarafından ilgiyle takip edilen tanınmış bir yazardır. Edebiyat dünyasında eserleriyle dikkat çeken Kohen, sadece yazdıklarıyla değil, aynı zamanda kişisel hayatındaki ilginç detaylarla da öne çıkmaktadır. Azra Kohen'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hangi alandan mezun olduğu ve hangi kitapları yazdığı merak konusu haline geliyor. Peki, Azra Kohen kimdir? Azra Kohen ne mezunu? İşte, Azra Kohen'in hayatı ve eserleri hakkında bilinmesi gerekenler...

AZRA KOHEN KİMDİR?

Özge Azra Kohen, 1979 yılında İzmir'de doğmuş Türk bir yazardır. İlk eseri olan Fi, Akilah mahlasıyla piyasaya sürüldükten sonra, ikinci ve üçüncü kitapları olan Çi ve Pi, Akilah Azra Kohen takma adıyla yayınlandı. Fi, Çi, Pi üçlemesinin ardından fantastik gerçekçilik türünde Aeden (2017) ve tarih içerikli Gör Beni (2019) adlı romanları ile büyük başarı elde etmiştir ve hala en çok satanlar arasındadır. Fi, Çi, Pi üçlemesiyle İtalya'da en çok satanlar listesinde altıncı sıraya yükselerek Türk bir yazar olarak bu başarıyı elde eden ilk ve tek kişidir.

AZRA KOHEN KİMDİR

Kohen, İzmir'de 1979 yılında doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde ekonomi alanında devam etmiş ve daha sonra İngiltere'deki Writtle Üniversitesi'nde Onarıcı Tarım alanında eğitim almıştır. Birçok röportajında kendisini çiftçi olarak tanımlayan Kohen, asıl mesleğinin öğrencilik olduğunu belirtmiştir.

Eğitimle ilgili görüşlerini bir röportajında "Bu dünyaya öğrenmek için geldik" diyerek ifade etmiştir. Kohen, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

2001 yılında Sadok Kohen ile evlenen Kohen'in 2009 yılında bir oğlu vardır. Organik tarıma, evrenin matematiğine ve bir yaratıcının varlığına inanır. Siyasi görüşü hakkında bilgi bulunmamaktadır. Kohen, bir söyleşide vejetaryen olmadığını, ancak olmaya çalıştığını belirtmiştir.

AZRA KOHEN KİMDİR

AZRA KOHEN NE MEZUNU?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Kohen, eğitimine Kanada'da ekonomi üzerine devam etmiş ve ardından tarım alanında da çalışmalar yapmıştır.

AZRA KOHEN ESERLERİ

Fi, Çi ve Pi adlı üçleme hızla popülerlik kazandıktan sonra Fi adıyla bir internet dizisine uyarlanmıştır. Aralık 2017'de, Radyo Trafik Marmara'daki Yazarın Dilinden adlı radyo programına katılan Kohen, Gör Beni ve Dinle Beni adlı iki yeni kitabı yazmaya başladığını duyurdu. Ayrıca, Fi dizisinin yapım sürecinde yaşadıklarını anlatan bir kitap yazacağını da açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.