Çim Konserleri'nde Mahsun Kırmızıgül rüzgarı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Çim Konserleri’nde 19 yıldan sonra ilk defa halk konseri veren sevilen sanatçı Mahsun Kırmızıgül’ü misafir etti. Sevenleriyle İzmir’de buluşan Mahsun Kırmızıgül, “İzmir'e yabancı değilim. Fuarda sahne aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 10:49
Kaynak: BÜLTEN
Çim Konserleri'nde Mahsun Kırmızıgül rüzgarı

Bu yıl 93’üncüsü gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı, Çim Konserleri’nde ünlü isimleri fuar ziyaretçileriyle buluşturmayı sürdürüyor. İzmir’in kurtuluşunun 102’inci yılı olan 9 Eylül Pazartesi gününe kadar sürecek Çim Konserleri’nde sevilen sanatçı Mahsun Kırmızıgül sevenleriyle buluştu. 19 yıl sonra halk konserine gelen sanatçıyı hayranları heyecan içinde bekledi.

“Yıkılmadım”ı söylerken gözyaşlarını tutamadı

Mahsun Kırmızıgül, alkışlarla sahneye çıktı. “Gül Senin Tenin” şarkısıyla açılışı yapan sevilen sanatçı, şarkılarını hayranlarıyla hep birlikte söyledi. “Yıkılmadım” şarkısını söyleyen Kırmızıgül, gözyaşlarını tutamadı. Şarkıcılığa ilk başladığı yıllarda Bergen ile anısını anlatan Kırmızıgül, Bergen’in duygusal parçası "Sen Affetsen"i söyledi.

Kırmızıgül: İzmir Fuarı, müzik dünyasının kalbinin attığı yerdi

Kırmızıgül, “Çok heyecanlıyım. Halk konserlerine çok da evet demiyordum çünkü kendimi hazır hissetmiyordum. Biraz pişince, İzmir’den de böyle bir teklif gelince, üstüne de fuar olunca geldim. Bugün benim uzun aradan sonra ilk halk konserim. İzmir'e yabancı değilim. Burada olduğum için çok mutluyum. Bizi izlemeye gelenlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de İzmir Fuarı, müzik dünyasının kalbinin attığı yerdi. 15 günlük sürelerde Türkiye’nin yedi bölgesinden insan buraya gelip konserleri izlerlerdi. Fuar alanlarını gezerlerdi. O günler inanılmaz güzeldi. Şimdi de binlerce müziksever 20 liraya, 7,5 liraya fuara girerek halk konserlerine katılıyor.  Umarım bütün Türkiye’ye yayılır. Ben de bundan sonra halk konserlerine çıkacağım” dedi.

Çim Konserleri 6 Eylül’de Hayko Cepkin, 7 Eylül’de Derya Bedavacı, 8 Eylül’de Sakiler ile sürecek.  İzmir’de 9 Eylül günü ise Haluk Levent konser verecek.

Alternatif Sahne konserleri

Alternatif Sahne’de sahneye çıkan Şanışer ve Sokrat St, gençlere unutulmaz bir gece sundu. İkili, “Susamam”, “Ben Kimim”, “Gel” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Konseri izleyenlere seslenen Şanışer, “İzmir, medeniyet akıyor şuraya bak. Türkiye’nin aydınlık yüzleri. Bizim ışıkları açmamıza hiç gerek yok. Hepiniz hoş geldiniz” diye konuştu.

Alternatif Sahne’de, 6 Eylül'de Ceylan Ertem, 7 Eylül'de Yedinci Ev, 8 Eylül'de Can Gox konseri var.

“İzmir Aşkına Sokağın Kadınları” adlı müzikal sahnelendi

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda “İzmir Aşkına Sokağın Kadınları” adlı müzikal gerçekleşti. İzmir’de büyük başarılara imza atmış kadınları konu eden müzikal, 1940’lardan günümüze bilindik şarkılarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. İzmir’in farklı dönemlerini, çok kültürlü yapısını ve İzmir’in kadınlarını anlatan müzikal, izleyenleri zamanda nostaljik ve duygusal bir yolculuğa çıkarırken danslarıyla da eğlenceli bir gösteri yaptı. Müzikalin dans koreografilerini Naya Aliyeva, dekor tasarımını Orkun Akmansoy, kostüm tasarımını Fadime Bilir, müzik direktörlüğünü Dr. Almila Tuncer, oyuncu koçluğunu Ragıp Başol yaparken yönetmenliğini ise Barış Kınav üstlendi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.