Çocuksu bir neşe ve yeşeren umutlar: Soyut Hikayeler ve Kırılmalar

Soyut hikayeler içinde ikinci bir hikaye doğuran ressam İnci Çokneşeli, ‘Soyut Hikayeler ve Kırılmalar’ resim sergisi ile karşımızda…

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 10:50
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Çocuksu bir neşe ve yeşeren umutlar: Soyut Hikayeler ve Kırılmalar

“Ruhumun sarayına, en saf iç dalışa, daha da kapatıyorum kendimi…”

İnci Çokneşeli ‘Soyut Hikayeler ve Kırılmalar’ Resim Sergisi, 03-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Üst Kat Doğu Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

SOYUT HİKAYELER İÇİNDE İKİNCİ BİR HİKAYE…

Türk Ressam, baskı ve gravür sanatçısı İnci Çokneşeli’nin sergiye ilişkin mesajları ise şunlar:

“Resim yapma yolculuğumun daha çok zihnimde oluşan hikayelerden ve düşünmek, hissetmek, çizmek, yaşamak, gözlem yapmak, kutudaki öğretiler, sorgulamak denklemi üzerine kurulu olduğu görüşünden yola çıkarak soyut hikayeler ortaya çıktı. Doğadan, ölü doğadan, günlük hayattaki herhangi bir obje ya da olayın soyut kompozisyonlara dönüştürülmesiyle yola çıktım. Bu kompozisyonlar sona yaklaştıkça doğadaki kırılmaların, günümüzdeki yıpranmaların ve hatta yok oluşunun etkileri ortaya çıkmaya başladı. Böylece soyut hikayeler içinde ikinci bir hikaye doğurdu. Kırılmalar… Sona geldiğimde hikayemi karamsarlıkla değil hepimizin içinde büyüyen bir umut ve çocuksu bir neşeyle bitirmek istedim. Son resim, Zümrüdü Anka Kuşu umutlarımızın yeniden yeşereceğini, Miro yorumları ise içimizde hep var olmasını istediğimiz çocuksu neşeyi simgelesin istedim.”

29 Eylül 2024 Pazar gününe kadar sürecek olan resim sergisini; Hafta içi ve Cumartesi 09.30-17.30, Pazar 12.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.