Dünyaca ünlü oyuncu Penn Badgley kimdir? Penn Badgley’nin çocuğu var mı?

Gossip Girl dizisinde canlandırdığı Dan Humphrey karakteri ile hafızalara kazınan dünyaca ünlü oyuncu Penn Badgley’nin yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Penn Badgley kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 16:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünyaca ünlü oyuncu Penn Badgley kimdir? Penn Badgley’nin çocuğu var mı?

Dünyaca ünlü oyuncu Penn Badgley hakkında bilgiler arama motorlarında sık sık aratılıyor. Kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Penn Badgley kimdir ve Penn Badgley’nin çocuğu var mı? Detaylar haberimizde…

Penn Badgley kimdir?

Penn Badgley, Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinin Baltimore şehrinde doğmuş bir oyuncudur. En çok Gossip Girl dizisinde canlandırdığı Dan Humphrey karakteriyle tanınır.

Badgley'nin çocukluğu Richmond ve Seattle arasında geçti. Seattle'da Charles Wright Akademisi'ne devam etti. Ayrıca Seattle Çocuk Tiyatrosu'nda sahne aldı ve bir çocuk radyosu için seslendirme yaptı. 1998'de bir pop single yayınladı.

penn badgley

1999'da annesiyle birlikte Hollywood'a taşındı. Badgley, 14 yaşında California Lise Beceri Sınavı'na girdi ve ardından Santa Monica Koleji'ne başladı. Burada 2 yıl okuduktan sonra 17 yaşında USC'ye geçiş yaptı.

İlk seslendirme deneyimi 1999'da "Mario Golf 64" adlı video oyununda oldu. Ardından 2000 yılında "Mario Tennis 64" ile devam etti. Televizyondaki ilk rolü, Will & Grace dizisinin bir bölümünde konuk oyuncu olarak oldu. Ayrıca "Daddio", "The Brothers Garcia" ve "What I Like About You" gibi dizilerde de göründü. Kısa süreli olarak yayınlanan sitcom "Do Over"da Tom Everett Scott karakterini canlandırdı. Ayrıca "John Tucker Must Die" filminde Scott Tucker karakterini oynadı.

Penn Badgley'nin televizyondaki ilk dikkat çeken performansı, The Young and the Restless adlı pembe diziye Philip Chancellor IV karakteriyle katılmasıydı. Bu rolüyle 2001'de En İyi Genç Artist Ödülü'ne aday gösterildi. 2004-2005 yılları arasında The Mountain adlı dizide Sam Tunney olarak, 2006'da ise The Bedford Diaries'de Owen Gregory karakterini canlandırdı. Her iki dizi de ilk sezonun ardından yayından kaldırıldı.

penn badgley

Penn Badgley’nin Özel Hayatı

Badgley, Gossip Girl dizisindeki oyuncu partneri Blake Lively ile ilişki yaşamış, ancak daha sonra ayrılmıştır. 2011-2013 yılları arasında Zoë Kravitz ile bir ilişkisi olmuştur. Los Angeles'ta yaşayan bir kız kardeşi bulunmaktadır ve boş zamanlarında sörf ve kayak yapmaktan keyif almaktadır. Ayrıca şarkı söylemeyi, yazmayı ve gitar çalmayı sevmektedir. Kendisi Bahai inancına mensuptur.

Penn Badgley’nin çocuğu var mı?

Penn Badgley’nin James Badgley adında bir oğlu vardır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.