Geçmişten günümüze en iyi dram filmleri: Senin tercihin hangisi?

Dram türündeki filmler kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Özellikle yüksek puanlı filmler dikkat çekiyor. Biz de sizler için geçmişten günümüze en iyi dram filmlerine yer verdik. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 15:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
Geçmişten günümüze en iyi dram filmleri: Senin tercihin hangisi?

Dram türü filmlerde daha çok gerçek ögeler yer alır ve filmin senaryosu giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Bu tür filmlerde genellikle toplumsal meseleler ele alınır. Haberimizde izleyebileceğiniz geçmişten günümüze en iyi dram filmlerine yer verdik. Gelin birlikte bakalım.

Geçmişten günümüze en iyi dram filmleri

1- The Godfather/ 1972

The Godfather filmi, Don Vito Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, savaş gazisi olan en küçük oğlu Michael’ın babasıyla arasındaki soğukluğu sona erdirmesiyle başlar. Ancak Don Corleone’ye düzenlenen bir suikast girişimi, onu işlerini yönetemeyecek kadar güçsüz bırakır. Bunun üzerine, aile işlerini devralan Michael ve ağabeyi Sonny, danışmanları Tom Hagen’in desteğiyle diğer mafya ailelerine savaş açar. Corleone ailesi, bu süreçte eski geleneksel yöntemlerini modern dünyaya uyarlamaya başlar ve güç mücadelesine girer.

2- Uçurtmayı Vurmasınlar/1989

Kadınlar hapishanesinde annesinin cezası nedeniyle yaşamını sürdüren küçük Barış, henüz anlamakta zorlandığı karmaşık bir dünyanın içinde büyümektedir. Etrafı soğuk ve sağır duvarlarla çevrili bu hapishanede, gökyüzünü ve özgürlüğü simgeleyen uçurtmaları hayal ederek zaman geçirir. Bu esnada, hapishanenin bir diğer mahkûmu olan İnci (Nur Sürer) ile derin bir dostluk kurar. Barış, bu zor dünyada bir yandan çocukluğunu keşfetmeye çalışırken, diğer yandan da özgürlüğün anlamını öğrenir.

3- Esaretin Bedeli/1994

Yönetmen koltuğunda Frank Darabont'u oturduğu Esaretin Bedeli filminde, genç ve yetenekli bir bankacı olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçuyla haksız yere ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Shawshank Hapishanesi'ne gönderilen Andy, burada zorlayıcı koşullarla başa çıkmaya çalışırken, başta Red olmak üzere yeni arkadaşlar edinir. Zamanla, hem bilgisi hem de kültürel birikimi sayesinde, çevresindekilere ilham vererek onları etkilemeyi başarır. Andy, hapishane hayatına uyum sağlamak zorunda kalırken, içindeki umudu asla kaybetmez ve özgürlüğe olan inancını her daim korur.

4- The Dark Night - 2008

Christopher Nolan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu The Dark Night filminde Gotham, suçtan arındırılmış gibi görünse de, her an yeni bir tehditin ortaya çıkabileceği kırılgan bir barış içindedir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent, şehirde adaleti sağlayıp suçla mücadelede büyük bir başarı elde etmiş olsalar da, Joker’in beklenmedik hamleleri her şeyi altüst eder. Gotham’ın kaos dolu günlerine dönme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bu süreçte, Joker’in dehasıyla başa çıkmak hiç kolay olmaz. Batman, şehirde yeniden kurtarıcı rolüne bürünürken, bir yandan da kendi varlığını sorgulamaya başlar. Suçluların sayısını gerçekten azaltıyor mudur, yoksa Joker gibi yeni tehditlerin doğmasına mı neden olmaktadır? Gotham’ın geleceği, Batman’in bu sorulara bulacağı yanıtlarda ve Joker’e karşı vereceği mücadelede gizlidir.

5- Interstellar/ 2014

Teknoloji ve bilimdeki ustalığına rağmen tarım toplumuna dönüşen bir dünyada, Cooper adlı eski bir NASA pilotunun ve mühendisinin çiftçilik yaparak hayatta kalma mücadelesini konu alır. Cooper, geniş mısır tarlalarını işleterek çocukları Tom ve Murph'e güvenli bir yaşam sunmaya çalışır. Evin büyükbabası Donald, çocuklara göz kulak olurken, Murph'in 10 yaşındaki yaşıtlarına göre olağanüstü bir zekaya sahip olduğu göze çarpar.

Bir zamanlar bilim dünyasında yer almış olan Cooper, bu geçmişi özlemle anarken, karşısına çıkan beklenmedik bir fırsat, hem ailesinin hem de insanlığın geleceğini değiştirecek türden olur. NASA'nın gizli bir projesi, onu tekrar gökyüzüne ve bilinmeze götürmek için bir kapı açar. Bu noktada Cooper, ailesini geride bırakma ve insanlığın kurtuluşu adına büyük bir fedakârlık yapma kararı ile karşı karşıya kalır.

6- Dağ 2 / 2016

Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki eski arkadaş, Oğuz ve Bekir, 6 yıl aradan sonra Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Bu kez özel görevleri, Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak, bu görev önceki deneyimlerinden çok daha karmaşıktır. Çatışmaların ve tehlikelerin ortasında, MAK, acımasız bir coğrafyada birbiriyle savaşan birçok terörist grubu ile yüzleşmek zorundadır. İşler hiç olmadığı kadar karmaşık ve tehlikelidir; dost ve düşman arasındaki çizgi giderek daha da belirsiz hale gelir.

7- Ayla / 2017

Ayla filmi savaşın kaosunun ortasında, Türk askeri Süleyman Astsubay'ın, 5 yaşındaki Koreli bir kız çocuğunu kurtararak onunla kurduğu duygusal bağı anlatıyor.

8- Promising Young Woman - 2020

Promising Young Woman, herkesin büyük umutlar beslediği ancak trajik bir olay sonucu geleceği yok olan Cassie'ye (Carey Mulligan) odaklanıyor. Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın, endişeli ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan bakıldığında hayatı durmuş gibi görünen Cassie, aslında ikili bir hayat sürmektedir. Geceleri, yolunun kesiştiği erkeklerden intikam alarak, travmatik geçmişine dair hesaplaşmalarını sürdürmektedir.

9- The Batman / 2022

The Batman, Gotham'daki yolsuzlukları temizlemeye çalışan Batman'in öyküsünü anlatıyor. Bu süreçte, kendi ailesine kadar uzanan karanlık bağlantıları açığa çıkaran Batman, bir yandan da Riddler isimli bir seri katille amansız bir mücadeleye girişiyor.

10 - Dublör / 2024

Filmde, bir yıl önce fiziksel ve zihinsel sağlığına odaklanmak için işini bırakan Colt Seavers'i izliyoruz. Eski sevgilisi Jody Moreno tarafından yönetilen yüksek bütçeli bir stüdyo filminin yıldızı kaybolduğunda, Colt tekrar göreve çağrılır. Acımasız yapımcı Gale, kaybolan yıldız Tom Ryder'ın durumunu stüdyo ve medyadan gizlemeye çalışırken, Colt, Jody'yi geri kazanmak için filmin en çılgın aksiyon sahnelerini gerçekleştirir. Ancak, kayıp yıldızın etrafındaki gizem derinleştikçe, Colt kendini dublörlerin karşılaştığı tehlikelerden çok daha karanlık bir suç komplosunun içinde bulur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.