Gelmiş geçmiş en iyi animasyon filmleri

Çoğu zaman tekrar tekrar izlenen ve her seferinde ayrı bir keyif vermeyi başaran animasyon filmleri, her geçen gün popülaritesini artırıyor. En güzel animasyon filmleri hangileri, işte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gelmiş geçmiş en iyi animasyon filmleri

7’den 70’e hemen her yaştan insanın keyifle izlediği animasyon filmleri, her geçen gün daha çok insan tarafından izleme listesine ekleniyor. Pek çok kişi gün içerisinde animasyon film önerileri ve en güzel animasyon filmleri şeklinde araştırmalar yapıyor. Artan talep doğrultusunda da yeni animasyon filmleri çekmek için daha fazla bütçe ayrılıyor. Haberimizin devamında sizler için hazırladığımız listemizde, en iyi animasyon filmleri hangisi sorusuna birkaç örnek hazırladık.

Gelmiş geçmiş en iyi 5 animasyon filmi

Hem sinemada hem de internet üzerinde yer alan dijital platformlarda pek çok animasyon filme ulaşmak mümkün. Konu bakımından her geçen gün zenginleşen ve sayısı da aynı oranda artış gösteren animasyon filmleri içerisinden en sevilen 5 tanesini birlikte inceleyelim.

wall-e

5. WALL-E

2008 yapımı bir 3D animasyon filmi olan WALL-E; Pixar Animation Studios tarafından yapıldı ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtıldı. Yönetmen koltuğunda Andres Stanton’ın oturduğu WALL-E, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) gösterime girdi. Konusu kıyamet sonrası bir evrende, yani gelecekte geçen WALL-E, WALL-E ve Eve isimli iki robot arasında geçen romantik ilişki çerçevesinde şekilleniyor.

up

4. UP

Türkçeye Yukarı Bak şeklinde çevrilen 2009 yapımı 3 boyutlu ABD komedi, drama ve macera filmi olan Up, Pixar Animation Studios tarafından yapıldı ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtıldı. Türkiye’de de aynı yıl gösterime giren Up; 78 yaşındaki Carl Fredricksen’ın yaşamı boyunca hayalini kurduğu şeyi gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayarak, Amerika’nın vahşi yaşamına doğru bir yolculuğa çıkmasını konu ediniyor.

shrek

3. SHREK

2001 yılında izleyicisi ile buluşan ve Oscar Animasyon Ödülü’nün sahibi olan Shrek, William Steig tarafından 1990 yılında kaleme alınan bir masaldan esinlenerek filme uyarlandı. Kendi halinde mutlu bir yaşam süren Shrek’in güzeller güzeli Prenses Fiona ile karşılaştırdıktan sonra yaşadıklarını konu edinir.

ratatouille

2. RATATOUİLLE

2007 ABD yapımı bir animasyon film olan Ratatouille, Pixar Animation Studios tarafından yapıldı ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtıldı. En İyi Animasyon Oscar Ödülü’nü kazanan Ratatouille, diğer pek çok ödülün de sahibi olmayı başardı. Paris yemek dünyasını tepe taklak eden büyük bir maceranın kapılarını açan Ratatouille, mutfakta istenmeyen Remy’nin aşçı olma isteğini ve bu uğurda yaptıklarını konu ediniyor.

addams ailesi

1. ADDAMS AİLESİ

Karikatürist Charles Addams tarafından yaratılan ve birçok kere film ve dizileri çekilen Adams Ailesi, dışardan bakınca son derece ürkütücü bir görüntüsü ve yaşam tarzı bulunan Morticia Adams, Gomez Adams, Wednesday Adams ve Pugsley Adam etrafında şekillenen olayları anlatıyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Hayata bakış açınızı değiştirecek 10 film

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.