İzmir’de Dikkat Nine Çıkabilir adlı çocuk oyunu başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı ‘Dikkat Nine Çıkabilir’ adlı çocuk oyunu 6 Ekim’de tüm tiyatroseverlere kapılarını açıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 10:50
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
İzmir’de Dikkat Nine Çıkabilir adlı çocuk oyunu başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı ‘Dikkat Nine Çıkabilir’ adlı çocuk oyunu kapılarını açmak için hazırlanıyor. 6 Ekim’de saat 11.00 ve 15.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları İsmet İnönü Sahnesi’nde sergilenecek olan bu oyun 7 yaş üzeri tüm izleyicilerine keyifli anlar yaşatacak. Bu tiyatro oyunu ile beraber çocuklar ve yetişkinler unutulmaz anlara tanıklık edecek.

TİYATRONUN PSİKOLOJİYE ETKİLERİ

Günün stresi ve yaşam zorlukları birçok kişiyi psikolojik olarak zorluyor. Ancak hobilerimiz ve katıldığımız etkinlikler bizi yaşamın koşturmacasından biraz da olsa uzaklaştırabiliyor. Bu nedenle günlük yaşamın vermiş olduğu stres nedeniyle zihnimizi dinlendirebilecek ve psikolojimize olumlu etkide bulanabilecek birçok aktivite bulunuyor. Bu aktivitelerden birisi ise tiyatro. Sahnede sergilenen oyun ve atmosfer bizi bir anlığına oyunun için sürüklüyor ve zihnimizin dinlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda tiyatronun kişisel gelişim konusunda da birçok etkisi bulunuyor. Bunlardan bazıları ise şunlar; Olaylara farklı açılardan bakabilme becerisi kazandırıyor, iş birliği ve dayanışmayı öğretiyor, estetik algıyı geliştirir ve sanata olan ilgiyi arttırıyor, çocuğun duygusal gerginliklerden uzaklaşmasına ve bireysel sorunlarına çözüm üretmesine yardımcı oluyor.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.