İzmir’in Kurtuluş Bayramı sergisi 9 Eylül’de kapılarını açıyor

İzmir Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İzmir’in Kurtuluş Bayramı’ Sergisi 9 Eylül’de, İzmirlileri coşkuyla ağırlayacak

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 16:48
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
İzmir’in Kurtuluş Bayramı sergisi 9 Eylül’de kapılarını açıyor

Muhabir - Merve Ağrıç/ İzmir Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İzmir’in Kurtuluş Bayramı’ Sergisi 9 Eylül Pazartesi günü sanatseverlere kapılarını açacak. Saat 16.00’da Vasıf Çınar Meydanı’nda açılacak. İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül kutlamalarını ele alan bu sergi; kutlamaların ilk yıllarından fotoğraflar, dönemin gazete manşetleri ve spotları eşliğinde sunulacak. İlk olarak 16.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan sergide, 16.05’te İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Sedat Kirt’in ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın protokol konuşması ile başlayacak. Ardından saat 16.15’te sergi açılışı yapılacak ardından son olarak da saat 16.25’te Trio dinletisi gerçekleşecek.

SERGİ, 9 EYLÜL KUTLAMALARININ RUHUNU YANSITMAYI AMAÇLIYOR

APİKAM tarafından takip edilen, Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İzmir’in Kurtuluş Bayramı’ Sergisi; Cumhuriyet'in ilk yıllarında İzmir'de 9 Eylül kutlamalarını konu alıyor. Sergide; kutlamaların ilk yıllarından fotoğraflar, dönemin gazete manşetleri ve spotları eşliğinde sunuluyor. 1923 yılından itibaren başlayan 9 Eylül kutlamaları, yıllar boyunca ‘Kurtuluş Bayramı’ olarak adlandırılmış. ‘İzmir’in Kurtuluş Bayramı’ Sergisi; Cumhuriyet'in ilk yıllarında 9 Eylül kutlamalarının ruhunu, dönemin fotoğraf ve gazetelerinden özel bir seçkiyle yansıtmayı amaçlıyor.


 

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.