Kürk Mantolu Madonna film oluyor: Salih Bademci’den Raif Efendi performansı

Usta yazar Sabahattin Ali’nin ünlü eseri Kürk Mantolu Madonna, beyaz perdeye uyarlanıyor. Filmin ana karakteri Raif Efendi’yi başarılı oyuncu Salih Bademci’nin oynayacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kürk Mantolu Madonna film oluyor: Salih Bademci’den Raif Efendi performansı

Türk edebiyatının unutulmaz eserlerinden Kürk Mantolu Madonna, başarılı yazar Sabahattin Ali’nin en çok okunan eserlerinden biri olarak kitapçıların ‘çok satanlar’ bölümündeki yerini her zaman koruyor. Kitabın ilk baskısı 1943 yılında çıkmış olmasına rağmen, günümüzde hala çok okunuyor.

Kürk Mantolu Madonna kitabının, sinema filmi olacağı duyuruldu. Birsen Altuntaş’ın haberine göre beyaz perdeye uyarlanacak olan Kürk Mantolu Madonna filminde, ana karakter Raif Efendi’ye Salih Bademci hayat verecek.

İMZA AŞAMASINDA

Enes Ateş’in yönetmen koltuğuna oturacağı Alman ve Türk yapımı olan filmin senaryosu, Mert Dikmen tarafından kaleme alındı. Oyuncu Salih Bademci’nin filmin senaryosunu beğendiği ve imza aşamasında olduğu bilgisi kaydedildi. Filmin 10 aylık hazırlık sürecinin bitmek üzere olduğu ancak henüz ana kadın karakterin bulunamadığı aktarıldı.

1920 Almanya’sı ve 1940 Türkiye’sinde geçecek olan filmin Almanya sahnelerinin çekimleri, Babelsberg Studio’da gerçekleştirilecek.

ALTIN KEBELEK ÖDÜLLÜ

Günümüzde yıldızı parlayan Salih Bademci, başarılı oyunculuk performansı ile kendisine hayran bırakıyor. 2023 yılında Dilek Taşı, Kulüp ve Terzi isimli projelerde gösterdiği etkileyici oyunculuk yeteneği ile 49. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.