“Mitoloji ve Kadın” sergisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde sanatseverlerle buluştu

Selçuk Efes Kent Belleği, arkeolog ve ressam Bora Eşiz’in 5. kez sergilediği “Mitoloji ve Kadın” isimli resim sergisine ev sahibi oldu. Arkeolog ve ressam Bora Eşiz’in “Mitoloji ve Kadın” resim sergisi sanat severlerin büyük beğenisini kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 11:37
Kaynak: BÜLTEN
“Mitoloji ve Kadın” sergisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde sanatseverlerle buluştu

Arkeolog ve ressam Bora Eşiz, resim sergisini ziyarette bulunan sanat severlere her tablonun hikayesini aktardı. Her tablonun farklı bir hikayesi olduğunu ifade eden Bora Eşiz, anlattığı mitolojik hikayeler ile sanat severleri etkileyerek, katılımcıların her tabloyu anlamlandırmasını ve bağ kurmasını olanak sağladı. Antik Yunan mitolojisindeki kadın karakterlerin farklı bir yorumla aktarılmasıyla oluşturulan resim sergisinde aynı zamanda Anadolu’nun kültürel mozaiğini oluşturan mitolojik kadın karakterler de yer aldı. Mitolojik tanrıça ve mitolojik kadın karakterlerin ifade ettikleri kavramlar, efsanelerde yer alan kişi, olay ve yerler arasındaki bağlantı, sikkeler ve vazo görselleri ile yansıtıldı. Mitolojik tanrıça ve mitolojik kadınların kim oldukları, kadınların taktıkları takılar ve yaşadıkları döneme ait günümüzde arkeoloji ve bilim sayesinde elde edilen somut kalıntılar ile aktarıldı.

Selçuk Efes Kent Belleği sorumlusu Tolga Mert, Efes Selçuk Kent Belleği’nde sanat severler ile bir araya gelen Bora Eşiz’e teşekkür edip Efes Selçuk’un simgesi kadın tanrıça Artemis heykelini kendisine hediye etti.

 “Mitoloji ve Kadın” resim sergisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde 28 Eylül tarihine kadar sanatseverleri bekliyor olacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.