Netflix'in yeni filmi Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi'nden ilk kareler yayınlandı| Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Netflix tarafından, "Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi" isimli filmin setinden ilk kareler paylaşıldı. Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi konusu nedir, Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi oyuncuları kimlerdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 16:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Netflix'in yeni filmi Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi'nden ilk kareler yayınlandı| Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı'nın unutulmaz futbolcularından Lefter Küçükandonyadis'in hayatını anlatan "Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi" filminden ilk görseller yayınlandı. Merakla beklenen film Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi konusu nedir? Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi oyuncuları kimlerdir? Detaylar haberimizde...

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği ve başrollerinde Halit Ergenç, Erdem Kaynarca, Deniz Işın, Aslıhan Malbora ve Aslıhan Gürbüz'ün yer aldığı Netflix yapımı filmin çekimleri başladı. Küçükandonyadis'in yaşam öyküsünden uyarlanan bu projede, yapımcılığı TAFF Pictures ve Ark Pictures birlikte üstleniyor.

lefter

LEFTER: BİR ORDİNARYÜS HİKAYESİ KONUSU NEDİR?

Senaryosunu Ayşe İlker Turgut'un yazdığı film, Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı'nın efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in hikayesini konu alıyor. Büyükada'dan başlayıp uluslararası alanda tanınan bir yıldız haline gelme yolunda verdiği mücadeleler, filmde detaylı bir şekilde işleniyor.

lefter

LEFTER: BİR ORDİNARYÜS HİKAYESİ OYUNCULARI

Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi isimli filmin oyuncu kadrosunda birbirinden başarılı pek çok isim yer alıyor. Edip Tepeli, Bora Akkaş, Onur Durmaz, Aytaç Şaşmaz, Erdem Şanlı, Mert Denizmen, Engin Alkan, Hamdi Alkan, Uğur Uzunel, Doğukan Polat, Taner Barlas, Yıldız Kültür ve İpek Bilgin, filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimler.

lefter

LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS KİMDİR?

Lefter Küçükandonyadis, 22 Aralık 1925'te İstanbul'da dünyaya geldi. Fenerbahçe'de 1947-1964 yılları arasında oynayarak büyük başarılar elde etti. Sarı-lacivertli forma altında 615 maça çıkan Lefter, 423 gol atarak unutulmaz bir performans sergiledi. Türk Milli Takımı'nda ise 50 kez görev aldı. Kariyeri boyunca toplamda 832 gol atan Lefter, "Ver Lefter’e, yaz deftere" sloganıyla Türk futbolunun efsanelerinden biri olarak hafızalarda yer etti.

Lefter, uluslararası alanda da başarı göstererek İtalya'nın Fiorentina ve Fransa'nın Nice takımlarında oynadı. Ayrıca, Güney Afrika'nın Johannesburg takımında bir yıl antrenör futbolcu olarak görev yaptı.

Futbolculuk kariyerini 1965-1966 sezonunda sonlandıran Lefter, sonrasında Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu gibi takımlarda teknik direktörlük yaptı. Fenerbahçe tarihinin en büyük ve sembol isimlerinden biri olan Lefter Küçükandonyadis, 13 Ocak 2012'de İstanbul'da 86 yaşında vefat etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.