Pelin Diştaş kimdir? Pelin Diştaş, Netflix’ten neden ayrıldı?

Netflix Türkiye'nin içerik ekibinde önemli bir değişiklik yaşandı. Uzun süredir Netflix Türkiye İçerik Direktörlüğü görevini üstlenen Pelin Diştaş'ın ayrılma kararı, dikkatleri üzerine çekti. Pelin Diştaş'ın ayrılışıyla ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Pelin Diştaş kimdir ve neden Netflix'ten ayrıldı?

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 15:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Pelin Diştaş kimdir? Pelin Diştaş, Netflix’ten neden ayrıldı?

Netflix Türkiye'de önemli bir değişiklik yaşandı: Pelin Diştaş, kişisel projelerine odaklanmak amacıyla Netflix'ten ayrıldı. Bu ayrılığın ardından dizilerden sorumlu yeni lider olarak Özge Bağdatlıoğlu atanmıştır. Pelin Diştaş'ın kim olduğu, yaşadığı yer ve ayrılma durumu merak konusu oldu. Peki, Pelin Diştaş kimdir? Pelin Diştaş, Netflix’ten neden ayrıldı? İşte detaylar...

PELİN DİŞTAŞ KİMDİR?

1977 doğumlu olan Pelin Diştaş, orta öğrenimini Özel Ortadoğu Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Kariyerine ATV'de yapım asistanı olarak adım atan Diştaş, daha sonra ANS Productions'da dramalar direktörü olarak görev yaptı. 2006 yılında Kanal D'de yerli diziler direktörü olarak göreve başladı ve 2010'da bu görevinden Genel Yayın Yönetmenliği'ne terfi etti. Kanal D'den ayrıldıktan sonra 2016'da AY Yapım bünyesinde yurt içi ve yurt dışı pazarlar için yapımcı ortak olarak çalışmaya başladı. Son olarak, 2019'da Netflix'in Türkiye'deki alımlarından ve proje üretimlerinden sorumlu olmak üzere Netflix'e katıldı.

pelin diştaş

PELİN DİŞTAŞ NETFLİX'TEN AYRILDI MI?

Pelin Diştaş, ayrılık kararını değerlendirirken yaptığı açıklamada, "Netflix'te beş güzel yıl geçirdik ve birçok önemli başarıya imza attık. Türkiye ve dünya genelinde ilgiyle izlenen hikayeler anlatmaktan gurur duyuyorum. Ancak artık kişisel projelerime odaklanma zamanı geldi. Bu süreçte bana destek olan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Netflix Türkiye, CEE ve Benelux Başkan Yardımcısı Michael Azzolino, Pelin Diştaş'ın Netflix'teki beş yıllık kariyerinde önemli başarılar elde ettiğini ve Türkiye'deki dizi kataloğunu uluslararası standartlara yükselttiğini vurguladı. Azzolino, gelecekte Diştaş'la farklı alanlarda işbirliği yapmayı umduklarını dile getirdi.

Özge Bağdatlıoğlu

Özge Bağdatlıoğlu ise yeni göreviyle ilgili olarak, "Michael ve Pelin gibi öncü isimlerle çalışmak benim için büyük bir deneyim oldu. Gelecekte de Netflix'in Türkiye'deki hikayelerini dünyaya taşımak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.