Prestij Meselesi filmi ne anlatıyor? Hilmi Topaloğlu kimdir?

Bir başarı hikayesini konu alan Prestij Meselesi filmi ne anlatıyor? Hilmi Topaloğlu kimdir? Prestij Meselesi filmine konu olan ünlüler kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Prestij Meselesi filmi ne anlatıyor? Hilmi Topaloğlu kimdir?

Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmen ve senaristliğini üstlenmiş olduğu bu başarılı film, 90’lı yıllarda kurulan ‘Prestij Müzik’ isimli şirket tarafından günümüzde ünlü olan isimlerin keşfedilme hikayelerini konu ediyor. İşte filme ilişkin detaylar…

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Yönetmen ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül’ün üstlenmiş olduğu film, 90’lı yıllarda geçiyor. O dönemin zorlukları karşısında mücadele eden günümüzün başarılı sanatçılarının hikayelerini ele alan Prestij Meselesi, Hilmi Topaloğlu tarafından kurulan 'Prestij Müzik' isimli şirket tarafından Özcan Deniz, Haluk Levent ve Mahsun Kırmızıgül gibi sanatçıların nasıl keşfedildiklerini anlatıyor.

prestij meselesi

FİLMİN OYUNCU KADROSU

Prestij Meselesi isimli filmin oyuncu kadrosu bir hayli renkli. Onur Gözeten, Ali Erkin Acır, Engin Hepileri ve Mahmut Kırmızıgül’ün başrolü paylaştığı filmde Biran Damla Yılmaz, Şebnem Bozoklu, Melisa Döngel, Eser Yenenler, Erdal Özyağcılar ve Erkan Petekkaya gibi isimler de yer alıyor.

İstanbul ve Almanya’da çekimleri gerçekleşen film, 90’ların müzik dünyasını ve o dönemin sanatçılarının yaşadıkları zorlukları ele alıyor. 2022 yılının Eylül ayında çekimleri başlayan film, 2022’nin Kasım ayında çekimlerini tamamladı. Başta 3 Şubat 2023 tarihinde vizyona giren film, asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli deprem nedeni ile ertelendi ve 2 Haziran 2023 tarihinde tekrar vizyona girdi.

“SEN BİR STARSIN”

Filmin yönetmen ve senaristi olan Mahsun Kırmızıgül, kendisini bu filmi yapmaya iten sebebi, Hilmi Topaloğlu ile olan ilk tanışması olarak açıkladı. O dönem kötü giden kariyeri ve düşük satış yapan kasetleri sebebiyle umudunu yitirmiş olan Mahsun Kırmızıgül’e el uzatan Hilmi Topaloğlu, “Sen bir starsın” sözleri ile Mahsun Kırmızıgül’ün küllerinden doğmasını sağlamış. Mahsun Kırmızıgül’de yıllar sonra bu durumdan esinlenerek Prestij Meselesi filmini ortaya koymuş.

HİLMİ TOPALOĞLU KİMDİR?

Türk müzik prodüktörü ve iş insanı olan Hilmi Topaloğlu, 1991 yılında kurmuş olduğu Prestij Müzik isimli şirket ile sektörde tanınıyor. Özellikle 90'lı yıllarda birçok sanatçıya albüm yapmış ve birçok yeteneği müzik sektörüne kazandırmış. Bu kapsamda Prestij Müzik, Türkiye'de popüler müzik ve arabesk müzik alanında çok sayıda sanatçıya ev sahipliği yaparak, keşfedilmemiş ve değeri bilinmemiş olan birçok sanatçının kariyerlerinin yükselmesine ve önünün açılmasına yardımcı olmuş.

Hilmi Topaloğlu'nun kurmuş olduğu müzik şirketi olan Prestij Müzik, Özcan Deniz, Haluk Levent, Mahsun Kırmızıgül gibi başarılı isimlerin albümlerini yayımlayarak bu sanatçıları geniş kitlelere tanıtmıştır. Özellikle arabesk müzik türünde çok sayıda sanatçının başarılı albümlerine imza atmıştır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Heyecanla izleyeceğiniz 10 film önerisi

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.