Robert Downey Jr. kimdir? Robert Downey Jr. ne zaman ünlü oldu?

Amerikalı oyuncu ve yapımcı Robert John Downey Jr. hakkında bilgiler merak ediliyor arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Bizler de sizin için Robert Downey Jr. hakkında merak edilenleri derledik. Peki Robert Downey Jr. kimdir ve ne zaman ünlü oldu? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 19:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Robert Downey Jr. kimdir? Robert Downey Jr. ne zaman ünlü oldu?

Katil Doğanlar, Sherlock Holmes, İyi Geceler ve İyi Şanslar, Kiss Kiss Bang Bang, Zodiac ve Iron Man gibi filmlerle ünlenen Robert Downey Jr. kimdir ve ne zaman ünlü oldu? İşte merak edilen tüm detaylar…

Robert Downey Jr. kimdir?

Robert Downey Jr., 4 Nisan 1965'te New York'ta doğdu. Oyuncu, yazar, yapımcı ve yönetmen olan Robert Downey Sr.'nin oğludur. Sinema kariyerine 1970 yılında babasının yönettiği Pound filminde küçük bir rolle başladı. Aynı zamanda yetenekli bir müzisyen olan Downey Jr., 80'lerin sonu ve 90'ların başında rol aldığı filmlerle ün kazandı. İlk büyük çıkışını 1987 yapımı Less Than Zero filminde uyuşturucu bağımlısı bir genci canlandırarak yaptı. Bu başarının ardından Air America ve Soapdish gibi büyük yapımlarda rol aldı. 1992 yılında Charlie Chaplin'i canlandırdığı Chaplin filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Annesi İskoç, Alman ve İsviçre kökenliyken, babası yarı Litvanya Yahudisi, çeyrek Macaristan Yahudisi ve çeyrek İrlanda kökenli olarak bilinir. Robert Downey Jr., en başarılı oyuncular arasında kabul edilir.

robert downey jr.

Robert Downey Jr. ne zaman ünlü oldu?

90’lı yılların sonlarında uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden Robert Downey Jr., bu süreçte hapis yattı. Ancak 2000 yılında bağımlılığından kurtularak Ally McBeal adlı TV dizisiyle kariyerine başarılı bir dönüş yaptı. Bu dizideki performansı ona Altın Küre Ödülü kazandırdı ve Emmy ödülüne aday gösterildi. Ne var ki, ilk sezonun sonunda uyuşturucuya yeniden başlaması nedeniyle diziden çıkarıldı. Bir yıllık tedavi ve üç yıllık deneme sürecinin ardından Ally McBeal’in beşinci ve son sezonunda küçük bir rolle geri dönebildi. Babasının projelerinde küçük roller alarak oyunculuk kariyerine başlayan Downey Jr., yirmili yaşlarında Saturday Night Live programına katılarak şöhret buldu, ancak 1985'te programdan kovuldu. Pretty in Pink filmi için düşünüldü fakat rol almadı. En büyük çıkışını 1987 yapımı Less Than Zero filminde Julian Wells karakteriyle yaptı ve eleştirmenlerden büyük övgü aldı.

robert downey jr.

2004 yılında ilk albümü "The Futurist"i yayımlayan Robert Downey Jr., 2005 yılında üç, 2006 yılında ise yedi filmde oynadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.