Seferihisar'da çocuklar doğayla buluştu

Seferihisar'da düzenlenen Teos Çocuk Kültür Ekoloji Festivali, çocukları doğa ve kültürle buluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 17:07
Kaynak: BÜLTEN
Seferihisar'da çocuklar doğayla buluştu

Seferihisar Çocuk Belediyesi'nde düzenlenen Teos Çocuk Kültür Ekoloji Festivali’nde çocuklar doğa ve kültürle buluştu.

Festivalin açılışı ve kayıt süreci saat 12.00’de başladı. Çocuklar, "Çocuk Hakları Atölyesi", "Kültürel Miras Atölyesi", "Ekoloji ve Doğa Atölyesi", "Geçmişten Geleceğe Astronomi" ve "Yaratıcı Drama ve Dans Atölyesi" gibi çeşitli etkinliklere katıldılar. Her yaş grubuna hitap eden bu atölyeler, çocukların doğa ve bilimle daha yakından tanışmalarını sağlarken, kültürel mirası deneyimlemelerine de olanak tanıdı.

Seferihisar Belediyesi ile Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, ekoloji ve kültür konularında farkındalık yaratmayı amaçladı. Festival boyunca çocuklar, sanat ve bilimle iç içe bir gün geçirmenin yanı sıra, çeşitli performanslarla da eğlendi. Etkinlik, saat 17.00’de gerçekleştirilen kapanış yürüyüşü ile sona erdi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, festivalin önemine değinerek, "Çocuklarımızın doğa ve kültürle iç içe, eğlenerek öğrendiği bir gün yaşatmak bizler için çok değerliydi. Teos Çocuk Kültür Ekoloji Festivali, onların dünyasında doğa sevgisini ve kültürel farkındalığı pekiştiren bir etkinlik oldu. Seferihisar'ın değerlerini genç nesillere aktarmaya ve onları bilinçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.