“Topraktan Lif'e Lif'ten Renge”  sergisi misafirlerini bekliyor

İzmir Kültür Sanat Fabrikası Arkeoloji Müzesi’nde TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen "Topraktan Lif'e Lif'ten Renge" adlı karma sergi törenle birlikte ziyarete açıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2025 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2025 17:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
“Topraktan Lif'e Lif'ten Renge”   sergisi misafirlerini bekliyor

AYSELİN UZUN - Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği Sanatta Girişimcilik Projesi ve Cumhuriyetin 102. Yıl kutlamaları kapsamında İzmir Kültür Sanat Fabrikası Arkeoloji Müzesi’nde "Topraktan Lif'e Lif'ten Renge" adlı bir karma sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta kadın sanatçılara ve onların icra ettiği sanata her zaman destek olacaklarını bildiren TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Işıl Nişli, “Bizler sanatçılar ile girişimciler arasında çok benzerlikler olduğuna inanıyoruz. Her ikisi de hevesli ve üretken kişiler. Biz kadın girişimciler olarak girişimciliği biliyoruz ve aslında neden sanat ile girişimciliği birleştirmeyelim diyerek 2021 yılında bu projeyi yazdık” dedi.

PROJENİN HEDEFİ…

Işıl Nişli, Sanatta Girişimcilik Projesinin önemine ve hedeflerine değindiği konuşmasında: “Türkiye Odalar Borsalar Birliği İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Sanatta Girişimcilik Projesinin “Topraktan Lif’e Liften Renge” sergisine hepiniz hoş geldiniz. Bu kadar tarihin ve sanatın iç içe olduğu ve bizim temamızla direkt olarak bağlantılı olan,  toprağın ilk ürünlerinin sergilendiği ve dokumanın ilk eserlerinin yer aldığı bir yerde böyle bir sergi açma şerefini bizlere bahşettiği için çok kıymetli Elif Erginer’e teşekkür ederim. Sonrasında ise kısaca bu projeden bahsetmek isterim; bizler sanatçılar ile girişimciler arasında çok benzerlikler olduğuna inanıyoruz. Her ikisi de hevesli ve üretken kişiler. Biz kadın girişimciler olarak girişimciliği biliyoruz ve aslında neden sanat ile girişimciliği birleştirmeyelim diyerek 2021 yılında bu projeyi yazdık. O günden bu güne ise devam ediyor. Projenin ana hedefi; sanatçıların, sanata dönüşebilen ham madde üreten kişilerin eserlerini sergileme, satış ve daha geniş imkanlara ulaşabilmeleri, ulusal ve uluslararası etkinliklerden haberdar olabilmeleridir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Sanatçıların eserlerini daha etkin bir şekilde pazarlamaları amacıyla 3 buçuk ay bir mentörlük projesi başlattıklarını belirten Nişli, “2021 yılından bu yana neler yaptık; farklı alalarda farklı kontaklarla satışa ve sergilemeye yönelik çeşitli sergiler açtık. Bu sergilerin her biri de başarıyla sonuçlandı. Ayrıca iş dünyası ile sanatçıyı bir araya getirdik. zaten bu projenin ana hedefi de iş dünyasıyla sanatçı ve sanatçının eserleriyle buluşturmak ve sanatçının network yaratmasına yardımcı olmak. Öte yandan bu konuyla ilgili Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan mentörlük projesi başlattık. Böylece sanatçıların eserlerini daha rahat pazarlamaları ve kendi psikolojik dayanıklılıklarını sağlamaları gibi son derece değerli katkılarda bulunduk. Ayrıca yine çok önemli bir yere sahip olan bir dijital platform kurduk. Bu platformda tüm kadın sanatçıların eserlerini platforma girerek sergileyebilecekleri bir ortam sağladık” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.