Urla’da Urla'ya Ateş Düştü sergisi

Urla'da orman yangınlarına dikkat çeken fotoğraf sergisi "Urla'ya Ateş Düştü" açıldı

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 12:27
Kaynak: BÜLTEN
Urla’da Urla'ya Ateş Düştü sergisi

Urla’da orman yangınlarının yarattığı tahribatı gözler önüne sermek ve farkındalık yaratmak amacıyla "Urla'ya Ateş Düştü" adlı fotoğraf sergisi, Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi’nde açıldı.

Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen sergide, yangınların ardından geriye kalan doğa manzaraları ve yaşanan yıkım etkileyici karelerle ziyaretçilere sunuldu. Kayyum döneminde boşaltılan Fotoğraf Sanat Evi, 4 yıl aradan sonra anlamlı bir sergiyle yeniden faaliyete geçmiş oldu.

Serginin en dikkat çekici eserlerinden biri, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın bizzat çektiği bir fotoğraf oldu. Balkan’ın, Yağcılar Mahallesi’nde meydana gelen yangının ardından oğlu Mehmet Çınar’ın yangından etkilenen bir kaplumbağayı izlerken çektiği fotoğraf, sergide yerini aldı.

Yangınların yıkıcı etkisini gözler önüne sermek istiyoruz

Açılışta konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, orman yangınlarının sadece doğayı değil, bölge halkının yaşamını da derinden etkilediğini belirtti. Balkan, “Bu sergiyle doğamıza olan sorumluluğumuzu hatırlatmak ve yangınların yıkıcı etkisini gözler önüne sermek istiyoruz. Bu yıl hem ilçemizde hem de ülke genelinde yangınlarla zorlu bir sınav verdik. Çıkan birçok yangın maalesef insan kaynaklı. Bu anlamlı sergi için Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği’ne teşekkür ederim” dedi.

Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Kayan, 4 yıllık aranın ardından Fotoğraf Sanat Evi’nin gerekli bakımlarla yeniden sergilere uygun hale getirilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kayan, “İlk sergi açılışımızı daha güzel bir tema ile gerçekleştirmek isterdik; fakat yangınlar içimizi yaktı. Hep birlikte bir farkındalığa imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Sergi, sanatseverler ve çevre duyarlılığı yüksek bireyler tarafından büyük ilgi gördü. "Urla'ya Ateş Düştü" fotoğraf sergisi, 15 gün boyunca Urla’da ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.