Yapay zekaya göre en iyi robot konulu filmler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde robotlara olan ilgi arttı. Bu kapsamda robot filmleri de oldukça ilgi görüyor. Haberimizde yapay zekaya göre en iyi robot konulu filmlere yer verdik. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 16:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yapay zekaya göre en iyi robot konulu filmler

Robotlar ve yapay zeka, bilim kurgu türünün vazgeçilmez temalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Vatandaş tarafından da robot konulu filmler oldukça emrak ediliyor. Biz de sizler için yapay zekaya göre en iyi robot konulu filmleri derledik. Detaylar haberimizin devamında...

EN İYİ ROBOT KONULU FİLMLER

1 - Eşim Gibi

Eşinin kaybıyla derin bir yas içinde olan bir dedektif, acısını hafifletmek için onun görüntüsünden yaratılmış bir yapay insana yönelir. Fakat, bu yapay insanın arkasında daha karanlık bir amacın olduğuna inanan gizli bir grup ortaya çıkar.

2- Ex Machina

Ex Machina, insan olma ve duyguları keşfetme arayışındaki bir robot ile bu robotun yeteneklerini test etmek için Turing testi uygulaması gereken bir programcının arasındaki ilişkileri konu alıyor. Alex Garland'ın yazıp yönettiği bu bilim kurgu filmi, robotlar ve yapay zeka temalı yapımları seven herkesin mutlaka izlenmesi gereken bir eser.

3 - Çelik Yumruklar

Para kazanmak amacıyla robot dövüşlerine atılan Kenton, bu alanda başarılı olamayınca oğlu Max ile birlikte bir robot bulur ve onu yeniden programlar. Charlie'nin eğittiği robot hızla başarı yakalar, ancak robot dövüşlerinin atmosferi eski düzenine sadık kalır. Seyirciler ve bu işe yatırım yapanlar, her zamanki gibi aynıdır. Charlie ve oğlunun yarattığı robotun beklenmedik başarısı bazılarını rahatsız eder.

4 - Alita: Battle Angel

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerinde bir animasyon filmi olan "Alita: Battle Angel"da, devre dışı kalmış bir cyborg yeniden hayata döndürülür. Ancak, geçmişine dair hiçbir hatıra taşımadığından, kim olduğunu öğrenmek için bir keşif yolculuğuna çıkar.

5 -  After Yang

Film, yakın bir gelecekte bir ailenin robotik yapay zeka yardımcılarının beklenmedik şekilde bozulmasının ardından sevgi, bağlar ve kayıp gibi derin sorularla yüzleşmesini konu alıyor.

6- Ben Robot

2035 yılında, robotların toplumda önemli bir rol oynamaya başladığı bir dönemde, Chicago Polis Ofisi'nden Del Spooner için yaşam giderek zorlaşır. Robot fobisi olan Spooner, bu karmaşık ortamda bir cinayet davasını üstlenir ve şüpheler, katilin bir robot olabileceği yönündedir. İncelenen vaka, bilim adamı Dr. Miles Hogenmiller'ın ölümüyle ilgilidir. Ölümünden kısa bir süre önce, Hogenmiller'ın gizli bir proje üzerinde çalıştığı ortaya çıkar. İlk bakışta sıradan bir dedektif işi gibi görünse de, bu dava oldukça ürkütücü bir hal alır.

7 - RoboCop

2028 yılında, uluslararası mega şirket OmniCorp, robot teknolojisinde öncü bir konum elde etmiş ve dünya çapında yüksek satış rakamlarıyla büyük kârlar sağlamıştır. Aynı dönemde, idealist polis memuru Alex Murphy, Detroit'te suçu sona erdirmek için mücadele etmektedir. Ancak, zorlu bir görev sırasında şansı kalmaz ve acımasız suçlular tarafından ağır şekilde saldırıya uğrar. Murphy'nin hayatta kalması neredeyse imkansız hale gelir.

OmniCorp'un bilimadamlarından Dr. Dennett Norton, Murphy'i robot teknolojisinin bir sonraki aşamasında kullanma kararı alır. Murphy, yarı insan yarı robot bir polis prototipi olarak yeniden tasarlanır ve RoboCop olarak adlandırılır. RoboCop, mükemmel yetenekleri, sınırsız gücü ve uzaktan kontrol edilebilirliği ile neredeyse durdurulamaz bir prototip olur ve suça karşı durmaksızın savaşmak üzere programlanır. Ancak, RoboCop'un içinde taşıdığı 'insan' unsuru, yaratanlarının öngöremediği bir gerçeği gün yüzüne çıkarır: Makinenin içinde geçmişinden izler taşıyan bir insan hâlâ varlığını sürdürmektedir.

8 - Chappie

Yakın bir gelecekte geçen hikâyede, mekanik robotlardan oluşan polis güçleri, devletin baskıcı politikaları sayesinde sistemin tek kolluk kuvveti haline gelmiştir. Ancak, insanlar giderek bu robotların baskısından bıkmış ve onlara karşı koymak için hazırlanmaktadırlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.