Masterchef çiroz tarifi: Çiroz tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek tutkunlarının büyük ilgiyle takip ettiği MasterChef programında, 20 Temmuz'da sunulan tarifler arasında İspanyol tatlısı Çiroz tatlısı (churros) vardı. Çiroz tatlısı nasıl yapılır? İşte MasterChef'in churros tarifi ve gerekli malzemeler...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 10:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Masterchef çiroz tarifi: Çiroz tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Son yıllarda büyük bir popülerlik kazanan ünlü İspanyol tatlısı Çiroz (churros), 20 Temmuz MasterChef bölümünde öne çıktı. İspanyol mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan churros, şerbet yerine çikolata, şeker, tarçın gibi tatlandırıcılarla sunulmasıyla halka veya tulumba tatlısından ayrılır. Peki, churros tatlısı nasıl yapılır? İşte MasterChef'in 20 Temmuz çiroz tarifi ve malzemeleri...

masterchef çiroz tatlısı

MASTERCHEF ÇİROZ MALZEMELERİ

Hamuru için: (Yumurtalı)

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (30 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı Ayçiçek yağı

Kaplaması için malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • ½ su bardağı toz şeker

Çikolatalı sosu için:

  • 200ml.süt kreması (1 küçük kutu)
  • 130 gram bitter çikolata(2 kare paket)

masterchef çiroz tatlısı

MASTERCHEF ÇİROZ NASIL YAPILIR?

İlk olarak, derin bir tencerede su, tereyağı ve tuzu kaynatın. Kaynayan karışıma unu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen hamuru bir kenara alarak ılımasını bekleyin, ardından sıkma torbasına yerleştirin.

Yumurta ekleme aşamasına geçerken, soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın ve bu karışımı da sıkma torbasına alın. Derin bir tencerede yağı ısıtın. Hazırladığınız hamuru, sıkma torbası ve bir bıçak yardımıyla istediğiniz uzunlukta kesin ve kızgın yağa atın. Hamurlar dışı altın kahverengi olana kadar kızartın ve ardından kağıt havlu üzerine alın. Şeker ve tarçını bir kapta karıştırın ve sıcak churro'ları bu karışıma bulayın.

Sos hazırlığı için çikolataları küçük parçalara ayırın veya doğrayın. Kremayı kaynatın ve çikolataların üzerine dökerek karıştırın. Churro'larınızı çikolata sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.